• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Komičari s’ nogu” oduševili Banjalučane

Publika banjalučkog Demofest kluba u petak naveče prvi put imala je priliku da prisustvuje “stand up” komediji!

 “Komičari s’ nogu” oduševili Banjalučane Izvor: MONDO

Predvodnik regionalne “stand up” scene Peđa Bajović, uz podršku dvojice drugara iz komičarske grupe SVE 5 - Daliborom Grbićem i Zoranom Tučkarem, priredili su Banjalučanima pravi humoristički hepening.

Bajović, Dapach i z0ky tokom dva sata, koliko je trajao nastup, uspjeli su da zabave i  nasmiju prepunu salu DFK-a.

“Balkanski Sienfelfd”, otkrio je publici kako i prdež ima status, pričao o tri jezika u BiH, iako svako svakog razumije, "prijetio" Slovencima da će im poslati Srbe, evocirao uspomenu na svoj prvi odlazak na balet, demonstrirao estradni pokret za “baš”, preveo hit Craig Davida “7 Days” na jezike od Vardara pa do Triglava, i sve to začinio sočnim i sofisticiranim vulgarnostima.

Njemu su se pridružili z0ky i Dapach svojim verbalno-plesnim interpretacijama mladih individua izgubljenih u burnim tranzicionim vremenima.

Sve u svemu - lucidno, komunikativno, nepretenciozno i nadasve zabavno! Peđa i kompanija nepovratno su inficirali Banjaluku “stand up” virusom, pa uskoro možemo očekivati još dešavanja ovog tipa.

Bajović za MONDO kaže da je prezadovoljan nastupom u DFK-u.

“Prvi put u mojoj karijeri desilo se da je ‘stand up’ komedija bila to što jeste - ‘komedija s nogu’, do sada sam obično nastupao sjedeći, a u Demofest klubu i ja i publika cijelo veče smo proveli stojeći, što je mnogo bolja varijanta”.

Peđa kaže da je banjalučka publika dosta aktivnija od zagrebačke  - sa dosta komentara, dobacivanja i učestvovanja u skečevima, što blagotvorno utiče na izvođače.

“U publici sam primjetio i par pojedinaca koji bi uskoro mogli da se i popnu na stejdž i osvoje svoj komadić ‘stand up’ slave”, kaže on.

Bajović je za MONDO otkrio i da se u skoroj budućnosti može očekivati pojavljivanje članova grupe SVE 5 na malim ekranima.

“Razgovori su u toku, moguće je da se na nekoj od televizija pojavimo već na jesen, ali o tom po tom. Takođe, želja nam je da pokrenemo ‘stand up’ scenu u BiH i Srbiji, a nastup u DFK-u je prvi i odličan korak u tom smijeru”.


Peđa Bajović rođen je u Crnoj Gori, odrastao je u Srbiji, radio u Banjaluci, a zadnjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu.

Pisanjem tekstova za “komedije s’ nogu” bavi se desetak godina, a prvi put stao je na pozornicu prije pet godina. Od tada iza sebe ime preko tri stotine nastupa, uglavnom po hrvatskim klubovima i festivalima.

Uoči nastupa u gradu na Vrbasu najavio je da se vraća u Banjaluku da “svojim prijateljima i neprijateljima, poznanicima, rodbini, dužnicima i slučajnim prolaznicima proba objasniti neke stvari…”

U tome je i te kako uspio!

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

(Siniša Stanić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop