• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Film Branka Lazića najbolji u Perastu!

Autor mondo.ba

Dokumentarni film "Jadranka" banjalučkog reditelja Branka Lazića dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres international film festivalu u Perastu.

 Film Branka Lazića najbolji u Perastu! Izvor: Siniša Stanić/MONDO

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je deset dugometražnih filmova iz regiona i svijeta - Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske.

Žiri iz Crne Gore u sastavu Maja Todorović, Mladen Ivanović i Branka Stanić, obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film dodjeljuje filmu “Jadranka“ reditelja Branka Lazića, koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, je vrlo emotivna priča o Jadranki Stojaković, najljepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire.

"Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života, paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život same umjetnice", naveo je žiri.

Branko Lazić i Jadranka Stojaković
Izvor: BL/MONDO

Nagrada za najbolji igrani film na ovom festivalu pripala je ostvarenju “Its Not The Time of My Life” mađarskog reditelja Salboksa Hajdua.

Osnivač i selektorka Prvog Forteca film festivala je glumica Jelena Mila, švedsko-srpsko-crnogorska glumica s timom saradnika iz Švedske, Norveške i iz regiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop