• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival harfe u Beogradu

Sedmi međunarodni festival harfe biće otvoren 15. aprila u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

 Festival harfe u Beogradu Izvor: MONDO

Sedmi međunarodni festival harfe biće otvoren 15. aprila u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koncertom Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije (RTS) sa harfistkinjom Aleksandrom Verbickom iz Rusije, pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića.

Dirigent Bojan Suđić rekao je na konferencije za novinare da će na koncertu izvesti Fantaziju na temu Tomasa Talisa, kompozitora Ralfa Vilijamsa, Koncert za harfu i orkestar Alberta Hinastera, kao i simfonijsku poemu Rimske pinije Otorina Respigija.

Harfistkinja Aleksandra Verbicka rođena je u Rusiji, a klavir je počela da uči sa pet godina. Diplomirala je na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu, a postdiplomske studije završila je na Univerzitetu umetnosti u Minhenu.

Pobednik je nekoliko međunarodnih takmičenja, među kojima su Takmičenje harfista u Briselu, međunarodno takmičenje u američkom gradu Kingsvilu, internacionalnog takmičenja Franc Jozef Rajni u Beču.
Festival u okviru kojeg će od 12. do 15. aprila biti održano Međunarodno takmičenje mladih harfista, biće otvoren do 20. aprila a koncerti će se održavati na Kolarcu, u sali Beogradske filharmonije i Paviljonu Cvjete Zuzorić.

Među harfistima koji će tokom festivala gostovati u Beogradu su En Jang iz SAD, Šoned Vilijams iz Velsa, Elizabet Fontan Binoš iz Francuske, Natali Šatlen iz Švajcarske, Leticija Belmondo iz Italije, kao i domaće harfiste među kojima su Ivana Pejoska, Gorana Ćurdus, Milena Zarić, LJiljana Nestrovska, Ivana Pavlović, Mladen Drenić i drugi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop