• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izuzetno posjećena promocija "Stojadina" u Gornjem Vakufu (FOTO)

Autor mondo.ba

U Gornjem Vakufu/Uskoplju sinoć je održana promocija knjige Feđe Gudića "Stojadin i druge priče" koja je izazvala ogroman interes tamošnjih ljubitelja književnosti i privukla preko stotinu posjetilaca.

 Izuzetno posjećena promocija "Stojadina" u Gornjem Vakufu (FOTO) Izvor: Nedžad Agić/Mondo

Moderator je bio profesor Ešref Karamustafić, a pored autora na promociji su govorili Boris Maksimović iz izdavačke kuće Imprimatur i Siniša Stanić, novinar portala Mondo.ba, dok je za muzičke pauze i čitanje dijelova iz knjige bio zaslužan gitarista Arman Bušatlić.

Promocija je održana u motelu "Saraj", a protekla je u zaista sjajnoj atmosferi. Raznovrsna publika, koja je bila sastavljena od najmlađih do onih mnogo vremešnijih, sa velikim uživanjem i interesovanjem slušala je sve što se sinoć pričalo i čitalo.

Možda će vas zanimati

Feđa Gudić jedan je od autora uvrštenih u Mondovu zbirku "Priče iz komšiluka", a po priči iz te zbirke "Stojadin" nazvana je i njegova prva samostalna zbirka, u izdanju banjalučkog Imprimatura. U svojim pričama Gudić opisuje jedan cijeli gornjevakufski "univerzum", sastavljen od galerije fascinantnih likova iz ovog gradića u centralnoj Bosni.

Interes za Feđinom knjigom sinoć je bio toliki, da je autor cijelih sat vremena nakon promocije potpisivao knjige, a svi primjerci koji su bili "na stanju" jednostavno su razgrabljeni!

Izvor: Nedžad Agić/Mondo

Profesor Ešref Karamustafić, koji je bio i svojevrsni mentor prilikom nastajanja ove knjige, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je na promociju došlo toliko puno posjetilaca. "Kada vas vidim u ovako velikom broju na promociji jedne knjige, znam da za nas ima nade", rekao je Karamustafić.

Autor Feđa Gudić naveo je da je veoma srećan što svoju knjigu može prezentovati svojim sugrađanima, a ujedno je najavio i promocije u Bugojnu, Sarajevu i Zenici. "Ali, u ovo je moj grad, moja dolina i ovdje mi je najteže", kazao je Gudić.

Direktor izdavačke kuće Imprimatur Boris Maksimović rekao je da je zaista fasciniran Feđinim pričama, "jer on piše o svojim komšijama, bez imalo preuveličavanja, a sa puno ljubavi".

Siniša Stanić rekao je da mu se Feđina knjiga veoma dopala zbog svoje iskrenosti i nepretencioznosti, a izrazio je i veliko zadovoljstvo što se to veče nalazi u Gornjem Vakufu, u kome se dešava radnja većine Feđinih priča.

Svoj prilog sjajnoj promociji dao je i Arman Bušatlić, svirajući muzičke numere na gitari i čitajući dijelove iz knjige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop