• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen filmski festival "Bridž fest 2009"

Laureti Prvog međunarodni filmski festival "Bridž fest 2009" su dugometražni španski film "Klandestinos" i francuski kratkometražni "Almaric".

 Završen filmski festival "Bridž fest 2009" Izvor: MONDO

Proglašenjem najboljih filmskih ostvarenja i dodjelom nagrada u nedjelju naveče je u Istočnom Sarajevu završen "Bridž fest 2009", na kojem su u takmičarskoj konkurenciji prikazana 33 filma.

Za najbolji dugometražni film proglašen je "Klandestinos" španskog autora Antonija Hensa, dok je u sekciji kratkometražnih filmova titulu najboljeg ponio "Almaric" francuskog autora Damilena Montarona.

U kategoriji animiranih filmova pobjedu je odnijelo američko ostvarenje "Džeraldov posljednji dan" autora Džastina Raša.

Gran pri festivala pripao je filmskom ostvarenju indijskog reditelja Sumona Mugdapaija "Četiri poglavlja", a za najboljeg reditelja na ovogodišnjem festivalu žiri je proglasio američkog reditelja Merien Gelvin koja se na festivalu predstavila dokumentarnim filmom "Ispitivanje psihologije terora".

U konkurenciji dugometražnih filmova prikazani su, između ostalih, i igrani filmovi "Čudesni slučaj Bendžamina Batona", "Gran Torino", "Jurijev dan" i "Trikovi", dok je u sekciji animiranih filmova najmlađa publika imala priliku da uživa u filmovima poput "Madagaskara" i "Kung-fu panda".

U sekciji kratkometražnih filmova prikazano je 15 ostvarenja autora iz Indije, Kanade, SAD, Holandije, Španije, Njemačke i drugih zemalja.

Osim u Istočnom Sarajevu, projekcije su održane i na Palama i Jahorini, a kao kruna festivala večeras će biti održan koncert Željka Joksimovića i Jelene Tomašević.

Organizatori "Bridž festa 2009" bili su Grad Istočno Sarajevo i gradske opštine, Društvo za civilne aktivnosti "Stela" i "Bridž fest" iz kanadskog grada Vankuvera.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop