Pripremaju se veoma lako, a sastojke već imate kod kuće.
Meke i vazdušaste poput pjene, djeca ih obožavaju. Trik za savršene američke palačinke krije se u jednom malom detalju - treba da znate kada da ih okrenete u tiganju kako bi ostale vazdušaste.
Prelijte ih sirupom i pospite po njima isjeckano voće - garantujemo da će vas uskus oduševiti.
Sastojci:
- 4 jaja
- 130 g brašna
- 2 dl melka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g šećera
- malo soli
Priprema:
Sve suve sastojek pomiješati u posudi i dobro promiješati. Žumanca ulupati ručno, pa iz lagano umiješati u suve sastojke i dodati mlijeko, sve mutiti ručno da nema grudvica. Bjelanca ulupati u čvrst snijeg, pa ih dodati prethodno pripremljenoj smjesi. Sobro izmiješati. Tiganj premazati uljem, dobro zagrejati, pa smanjiti vatru i sipati kutlaču smjese za palačinke.
Trik da ostanu vazdušaste jeste da se "prevrnu" u pravom trenutku. Peći na laganoj vatri dok se sa gornje strane ne pojave mehurići, pa ih okrenuti i peći još par minuta.
(Mondo.rs)