Postoji nekoliko pametnih i originalnih načina kako možete da upotrebite otpatke, odnosno koru od voća ili samo voće.
Koristeći koru od pomorandže možete da napravite svijeću. Potrebno je samo da izvadite voćku, koru presečete na pola tako da ima oblik okrugle posude, u nju sipate malo maslinovog ulja, a kao fitilj će vam poslužiti vlakno koje prolazi kroz sredinu pomorandže.
Ako inače volite da jedete lubenicu, ne morate da bacite ostatke, odnosno koru. Presjecite je na pola, a na gornjoj strani ostavite jedan komad koji će poslužiti kao ručka i na taj način dobićete kratkotrajnu korpu za voće.
Umjesto da dodajete običan led u svoje piće, poslužite se malim trikom. Sipajte vodu u posudu za led, a zatim u svaku kockicu u kalupu dodajte po nešto od voća – malinu, kupinu, jagodu, ribizlu... i sve to zajedno zamrznite.
Ako tu i tamo volite da popijete čašu vina, zamrznite grožđe i dodajte po neko zrno u svoje vino. Na taj način ćete ohladiti svoje piće, a nećete ga razblažiti kao što je to slučaj kada dodate led.
Ne preporučujemo baš da koristite limun umesto dezodoransa, ali ukoliko se nađete u situaciji da vam dezodorans nije pri ruci, možete natrljati malo limuna ispod pazuha - to će sprečiti neprijatne mirise na nekoliko sati.
Koru od banane možete koristiti kao prirodni izbjeljivač zuba, a sok od ananasa dobar je za kašalj.
Za još trikova sa voćem pogledajte video.
(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)