Uštedi novac, nauči kako da isečeš pile kao pravi mesar.
Lako je, trebaju vam oštar nož i daska. Krenite od grudi...
I čuvajte vaše prste - oni vam trebaju za nešto drugo, ne za ručak.
A kada isečete pile napravite pileća krilca kao u KFC-u ili pileća krilca u lepljivom sosu.
Piletina se može pripremati na razne načine, ali ako vaše jelo nije ispalo onako kako ste očekivali, možda niste znali sledeće cake:
- Piletinu nemojte odmrzavati na sobnoj temperaturi, već u posudi s hladnom vodom.
- Nemojte je peći direktno iz frižidera, već meso ostavite bar 15 minuta na sobnoj temperaturi.
- Pre pečenje meso posolite ispod kožice.
- Ukoliko piletinu grilujete, namažite je mešavinom soli, smeđeg šećera i aleve paprike.
- Ne prevrćite meso u tiganjusve dok se lepi.
- Ne secite pečenu piletinu dok je vruća: parčiće secite nakon pet minuta, a celo pile tek posle 20 minuta od vađenja iz rerne.
I još nešto, piletina se jede prstima, ali i u tome treba imati stila. Kliknite na VIDEO i pogledajte kako da to izvedete damski.
Prijatno!