Nevjerovatan trik koji će vam olakšati život: Pripremite tvrdo kuvana jaja bez kapi vode! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super caka!

Nevjerovatan trik koji će vam olakšati život: Pripremite tvrdo kuvana jaja bez kapi vode!

Autori mondo.rs Autori Maja Gašić
Autori mondo.rs Autori Maja Gašić

Trik pripremu savršeno tvrdo kuvanih jaja u rerni, oduševiće vas!

Izvor: Guliver/Getty Images/Prostock-Studio

Da li ste znali da možete da pripremite tvrdo kuvana jaja u rerni? Da, i to bez kapi vode!

Ovaj super trik sa svijetom podijelio je Amerikanac Alton Braun na svo blogu, a evo šta treba da radite...

Prilično je jednostavno: Zagrijte rernu na 160 stepeni Celzijusa, sirova jaja stavite u kalup za mafine i pecite pola sata.

Slijedi uklanjanje ljuske, a tu primenite stari način - stavite vrela jaja uu hladnu vodu, sačekajte da se prohlade i oljuštite ih.

E sad, postoji jedna caka po kojoj ćete sigurno znati da su jaja u rerni kuvana. Prva primjetna razlika su smeđe tačkice koje će se pojaviti na ljusci i unutar jajeta, što je najvjerovatnije posledica "visoke temperature u suvim uslovima". Dobra vijest jeste da one nimalo na utiču na ukus jaja.

Probajte i javite nam kako su ispala!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA