U jednom sidnejskom restoranu možete naručiti hamburger od 95 kilograma, koji košta oko 700 evra.
Vlasnik restorana "Ambrozija" u istočnom Sidneju Džo el Ajuz nada se da će njegov "specijalitet" ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći hamburger u prodaji. Da bi se to dogodilo, mora da ostane na meniju restorana najmanje godinu dana.
Za pripremu hamburgera upotrebljeno je 81 kilogram mljevenog mesa, 120 jaja, 16 paradajza, 120 komada sira, dva kilograma zelene salate, 21 kilogram hljeba i pola kilograma sosa za roštilj. Poslije pečenja, hamburger se smanjio, pa je konačna izmjerena težina 95,5 kilograma.
"Najveći problem bio je pečenje, odnosno briga da li ćemo dobro ispeći meso. Trojica jakih muškaraca pomagali su mi da ga prevrnem na roštilju", rekao je El Ajuz.
Prethodni rekord drži pljeskavica napravljena u SAD, teška 84 kilograma.
(MONDO)