• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktori upozoravaju: Ovu hranu TREBA DA IZBJEGAVATE ZA RUČAK!

Doktori upozoravaju na hranu koja može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih stanja organizma!

 Šta treba izbjegavati za ručak Izvor: Pexels

Hirurg dr Reza Tirgari upozorava da gazirana pića i prerađeno meso za ručak, kao i sva ostala inflamatorna hrana mogu da dovedu do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ona je nedavno podijelila video u kome savjetuje ljude da izbjegavaju gore pomenute namirnice, pogotovo za vrijeme ručka. Pod broj jedan, ona je navela gazirana pića. Kako ističe, čak i pića "bez šećera" sadrže fosfor i fosfornu kiselinu koja je šteti vašim zubima i kostima.

Pića "bez šećera"

"Izvlači kalcijum iz vaših kostiju povećava rizik od osteoporoze. Dame, ovo se računa za vas i generalno je užasno za vaše zdravlje. Pređite na ledene čajeve i druge slične stvari", savjetovala je doktorka.

Zasićene masti

Takođe je upozorila na izbjegavanje slatke poslastice uz ručak. Šećer je jedna od najviše inflamatornih namirnica. Ne bi trebalo ni da se koriste palmino ulje, opisujući ga kao "jedno od najnezdravijih zasićenih ulja". Zasićene masti i ulja su nezdravi i vaše tijelo ne može da ih obradi kako treba.

Preventiva

Prošlog mjeseca, nutricionistički psihijatar dr Uma Naido je istakla da određene namirnice mogu da izazovu kognitivni pad, pa čak i probleme sa pamćenjem i pažnjom. Preporučila je lisnato povrće, voće, povrće i morske plodove za zdravlje mozga, ali je upozorila na dodane i rafinisane šećere jer mogu da dovedu do viška glukoze u mozgu.

Prerađena hrana i vještački zaslađivači

Naido je takođe upozorila da prerađena hrana, za koju se zna da je u velikim količinama nezdrava, može da poveća rizik od degenerativnih bolesti u ranom životu. Ona je dalje napomenula da vještački zaslađivači mogu da podstaknu loše crijevne bakterije, što potencijalno dovodi do osjećaja depresije i anksioznosti.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop