• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google mape pokazuju i da li je gužva u busu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kod nas još uvijek nije osposobljena, ali...

 Google mape pokazuju i da li je gužva u busu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako pandemija korovirusa ne jenjava, kako kod nas tako i u svijetu, kompanija Google na sve načine pokušava da upozori korisnike svojih usluga da obrate pažnju gdje i kako se kreću.

Oni su od početka pandemije izbacili oko 250 opcija koje možete naći na Google Maps aplikaciji, a koje se tiču koronavirusa.

Možda će vas zanimati:

Imali ste priliku da čitate na našem portalu o istim, kao na primjer u kojim dijelovima grada „ima najviše korone“. Sada je kompanija Google odlučila da izbaci novu opciju za mape koja može da bude zaista korisna, kako u doba korone, tako i nakon nje.

Nije prvi put, a neće biti ni posljednji, da vam ističemo da kompanija Google prikuplja vaše lične podatke. Ovog puta umjesto da prodaju informacije oglašivačima koji bi vas potom bombardovali reklamama, oni su riješili da iskoriste iste kako bi vas obavijestili da li je u autobusima ili vozovima guža!

Google koristi podatke o realnom vremenu svojih korisnika i naspram rezultata istih vas obavještava da li je transportno vozilo puno. Iako je slična opcija postojala i ranije, Google je tada obavještavao korisnike koliku bi gužvu mogli da očekuju, sada govori kolika je gužva u autobusu. Pored ove funkcije, može se naći i opcija koja vam pokazuje očekivano vrijeme čekanja i isporuku dostave hrane.

Kako je mnogima gradski saobraćajni prevoz potreban da bi stigli do posla, može da se uvidi značaj ove opcije. Kada upalite Google Maps, pa potom i Transist, te odaberete željenu lokaciju, on vam pokaže trasu i kojim autobusima da dođete do te lokacije (pokaže čak i cijenu karte). 

Za sada ovu funkciju mogu da koriste stanovnici Indije, Brazila, Amerike, Australije, Kanade i Njemačke. U galeriji možete pogledati kako Google Maps funkcioniše i kako izgleda ova opcija koja nije implementirana još uvek kod nas.

Da li biste koristili ovu funkciju?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS