• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odložen "crni petak": Korona uticala i na najveći praznik kupovine!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Amazon odložio "crni petak" u Francuskoj za 4. decembar!

 Odložen "crni petak": Korona uticala i na najveći praznik kupovine! Izvor: MONDO / OnePlus

Američki div e-trgovine Amazon odlučio je da odloži u Francuskoj akciju prodaje robe s popustom na "crni petak", pod pritiskom vlade u Parizu, u znak solidarnosti se domaćim trgovcima, čije su prodavnice zatvorene zbog korona mjera ograničenja, prenosi Rojters.

Američki onlajn trgovac bilježi globalni rast prodaje, jer su se potrošači okrenuli kupovinama na internetu zbog mjera zatvaranja, kako bi se spriječilo širenje korona virusa, a te okolnosti dovode do pada konkurentnosti trgovaca u fizičkim prodavnicama.

Možda će vas zanimati:

Kako bi tržišni uslovi bili jednaki za sve, ministar finansija Bruno Le Mer je pozvao ove nedjelje supermarkete i internet prodavce da odlože "crni petak", koji traje od 27. do 29. novembra, pošto će radnje, koje prodaju neesencijalnu robu morati da ostanu zatvorene tokom važenja mjera ograničenja. Izvršni direktor Amazona u Francuskoj Frederik Duval izjavio je da će kompanija pomjeriti ovaj događaj na 4. decembar, pridruživši se drugim trgovcima kao što su Karfur i francuski Leklerk.

"Odlučili smo da odložimo datum ''crnog petka'' ako to može da pomogne trgovcima da otvore prodavnice prije 1. decembra", rekao je Duval za televiziju TF1. Amazon je potvrdio izjavu Duvala u saopštenju upućenom putem e-pošte, ali nije odgovorio na zahtjeve za dodatnim komentarima.

Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je saopštio da će drugo zatvaranje zemlje, započeto 30. oktobra, trajati najmanje četiri nedjelje. Mjere uključuju zatvaranje prodavnica s robom koja nije od egzistencijalne važnosti, restorana i barova. Evropski trgovci su usvojili američku tradiciju diskontne prodaje na "crni petak", koji označava početak sezone prazničnih kupovina i dešava odmah poslije Dana zahvalnosti, kako bi odgovorili na konkurenciju Amazona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS