• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od sada svima samo novi Facebook, ali svideće vam se jedna od novih opcija! (FOTO)

Autor Marko Čavić

Jednom kad vam Facebook aktiviran novi izgled - nema povratka na staro!

 Od sada svima samo novi Facebook, ali svideće vam se jedna od novih opcija! (FOTO) Izvor: MONDO / Facebook

Već neko vreme priča se o Facebook redizajnu, koji je isto toliko radikalan, koliko i nepotreban, jer je većina korisnika u potpunosti navikla na stari.

Ipak, Facebook je aktivirao novo poglavlje razvoja platforme, koje obuhvata spajanje Messenger-WhatsApp-Instagram aplikacije, ali i jedinstven tj. istovetan izgled Facebook mreže i na pametnim telefonima i na računarima.

S najnovijim ažuriranjem veb izgleda Facebook mreže, koji će do kraja godine biti aktiviran svim korisnicima (i neće biti povratka na staro) stremljenje ka unifikovanju izgleda je jasno kao dan ne samo po prozračnosti kompozicije sajta, nego i po navigaciji, koja je potpuno istovetna aplikaciji. Pogledajte detalje o tome na našoj aplikaciji svakako.

Facebook na velika vrata uvodi i svoju gejming platformu Facebook Games, koja je dobila mesto u glavnoj navigaciji, odmah do kartica (tabova) Watch i Groups. O Facebook Gaming-u pročitajte u našoj detaljnoj vesti, da se ovde ne ponavljamo.

Najveći novitet, osim samog redizajna je i aktivacija Dark Mode prikaza, koju je moguće uključiti odmah po iskakanju obaveštenja da je dostupan novi Facebook dizajn. Ne, nije moguće odložiti primenu novog dizajna i što pre se naviknete na novosti - to bolje po vas, jer povratka na staro nema i uskoro će svi korisnici na svetu koristiti isključivo novi dizajn Facebook mreže.

Profil, dodavanje statusa i drugih sadržaja, Messenger prozor, kao i Obaveštenja i Podešavanja svega što se tiče Facebook-a pomereni su skroz desno, dok je centar rezervisan za News Feed, koji se zaista lakše čita i čini se kao da Facebook skrolovanje radi bolje. Ima više prostora između objava svakako (gledali smo sve u rezoluciji 1.080 x 1.920, pa ovaj deo uzmite s mrvicom rezerve, ali bi trebalo da je novi doživljaj Facebook-a približno isti za sve).

Sa leve strane sada se nalazi sve ono što se inače krilo dublje u Facebook menijima, pa je i navigacija na novom dizajnu donekle olakšana.

Sledeći korak je integracija u potpunosti s Facebook Mobile tj. aplikacijama i dolazak Dark Mode opcije za sve Android i iOS korisnike.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS