• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 7 neće više podržavati Google Chrome

Autor Vesna Kerkez

Termin je zakazan za 2022. godinu!

 Windows 7 neće više podržavati Google Chrome Izvor: MONDO

Najpopularniji internet pregledač, Google Chrome više neće raditi na više miliona računara širom svijeta.

Razlog za to je što kompanija Google želi da ukine podršku za operativni sistemWindows 7.

To znači da svi oni koji žele da koriste Google Chrome na svojim računarima imaju “fore” do januara 2022. godine. Nakon tog perioda, korisnici će morati da instaliraju Windows 10 kako bi koristili ovaj internet pregledač.

Krajnji rok je pomjeren za šest mjeseci zbog pandemije koronavirusa. Podrška za ovaj operativni sistem koji je debitovao 2009. godine će biti gotova 15. januara 2022. godine. Ovakva odluka je donijeta zato što ni sam Microsoft ne želi više da daje podršku za Windows 7! U prevodu, svako ko bude koristio ovaj operativni sistem, stavlja sebe u rizik od sigurnosnih ranjivosti. Zaista je nevjerovatna činjenica da veliki broj korisnika koristi ovaj operativni sistem, kako tvrdi NetMarketShare, čak 20,93% računara koji imaju pristup internetu!

Ova godina nam je predstavila brojne izazove svih veličina. Suočavanje sa poteškoćama i tehnološke odluke, podržavanje drugačijeg radnog okruženja, i navigacija sa gomilom nesigurnosti su neki od razloga sa kojima se IT lideri suočavaju tokom 2020. godine. Iako su prethodni mjeseci služili kao katalizatori za tehnološke investicije i inicijative za digitalnu transformaciju, za druge su neki planirani IT projekti možda morali da povuku ručnu“ – objašnjava direktor inžinjeringa Maks Kristof.

Nakon što smo procijenili trenutnu situaciju, koja je bazirana na povratnim informacijama naših cijenjenih korporativnih mušterija, Chrome produžuje podršku za Windows 7 sve do 15. januara 2022. godine. To je dodatnih šest mjeseci. Nastavićemo da procjenjujemo uslove pred kojima se nalaze naši korporativni klijenti, komuniciraćemo oko budućih planova i promjena” – istakli su iz te kompanije.

Svakako ukoliko i dalje koristite Windows 7 na vašem računaru, uskoro bi trebalo da razmislite o nadogradnji operativnog sistema, bez obzira da li koristite Google Chrome ili ne!

Da li vi koristite Windows 7?

(Mondo / Metro)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS