• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMD i Samsung zajedno mijenjaju svijet smartfona: Računarske komponente u mobilnim telefonima!

Autor Dušan Volaš

Da li će moći da pokrene Crysis?

 AMD i Samsung zajedno mijenjaju svijet smartfona: Računarske komponente u mobilnim telefonima! Izvor: Mondo / AMD / Samsung

Još sredinom 2019. godine, kompanije Samsung i AMD su objavile ugovor o partnerstvu, a do dana današnjeg nismo dobili nikakav plod njihove saradnje.

Ipak, to treba veoma uskoro da se promijeni, već duži period se spekulisalo o tome da će Samsung upotrebiti znanje i stručnost AMD-a u polju grafičkih karti.

Samsung je potvrdio da se nešto krčka u njihovoj kuhinji, te očekujte da će budući Galaxy telefoni imati grafičku moć AMD GPU-a u Exynos čipsetima koji će im omogućiti da se takmiče i sa prenosivim računarima! Treba napomenuti da ovakav procesor najvjerovatnije neće doći sa Galaxy S21 telefonom, a postoje špekulacije da će prvi takav uređaj biti Samsung Galaxy Z Fold 3, ali još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o tome.

Ovakva saradnja može da omogući ovim kompanijama da zacementiraju svoje pozicije na tržištu, eventualno i da smaknu kompaniju Qualcomm sa trona kada su u pitanju čipseti. AMD će moći i da se šepuri pred rivalskom kompanijom Intel koja je imala neuspešne iskorake u svetu mobilnih telefona, ukoliko ispune sva očekivanja.

Kako je industrija mobilnih video igara doživela ogroman porast u proteklih nekoliko godina, zaista je nevjerovatno videti kako na današnjim telefonima možete igrati naslove kao što su League of Legends, Call of Duty, PUBG i mnoge druge... Samsung je predstavio svetu Exynos 2100, što je osnova za budućnost čipseta te kompanije, a u saradnji sa AMD-om, zaista nas uzbuđuje činjenica da ćemo u skorijoj budućnosti nositi moćne mobilne telefone koji će pružiti istu grafiku kao konzole ili računari.

Nas zanima odgovor na jedno pitanje. Da li će moći da pokrene Crysis? Šalu na stranu, tek treba da vidimo kako će to da izgleda!

Pogledajte sami šta nam Exynos 2100 donosi, te šta je sve Samsung otkrio u vezi njihovog čipseta.

Exynos 2100 (MobIT)
Izvor: Samsung

Šta vi mislite o ovoj saradnji?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS