• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako koristite Netflix, obratite pažnju na lažno upozorenje za brisanje naloga

Autor Vesna Kerkez

Ukoliko koristite usluge Netflix platforme, obratite pažnju na potencijalnu prevaru!

 Ako koristite Netflix, obratite pažnju na lažno upozorenje za brisanje naloga Izvor: Netflix/Screenshot

Kako su pojedine zemlje ponovo stupile u fazu zaključavanja, te se veliki broj ljudi nalazi u svojim kućama, jedno od "najboljih oružja za ubijanje" dosade je platforma Netflix.

Ovaj striming servis je poznat širom svijeta i njega koristi skoro 200 miliona ljudi, a ukoliko ste i vi jedan od korisnika njihovih usluga, dobro obratite pažnju!

Naime, pojedini korisnici su prijavili da im pristižu mejlovi, navodno od kompanije Netflix, u kojima se ističe da će se njihov nalog ubrzo ugasiti, te da imaju svega 48 sati da reaguju. U tom mejlu se može videti zahtjev u kom se traži od korisnika da potvrdi informacije o načinu plaćanja, to jest ponovo da preda podatke o kreditnoj kartici.

Na ovakav način žele da prikupe osjetljive lične podatke korisnika, a ekspert za digitalnu privatnost iz kompanije ProPrivacy, Rej Volš je objasnio zašto dolazi do ovih prevara: "Kako je cijela Velika Britanija "zaključana", korisnici Netflix usluga se targetiraju sa novom fišing prevarom, koja pokušava da obmane korisnika da preda podatke plaćanja. Najnovija prevara pokušava da uspaniči potencijalnu žrtvu tako što joj da malo vremena. To je napravljeno tako da prevari žrtvu koja bi potom morala da odreaguje brzo i nepromišljeno!" - istakao je Volš, a prenosi Express.

Taj mejl zaista deluje uvjerljivo, ali potrebno je znati da Netflix neće kontaktirati svoje korisnike putem mejl adrese ili tekstualne poruke za bilo koju vrstu bankarskih podataka ili lozinki.

Da li vi koristite Netflix?

Pro

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS