• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Namjerni "propust" Microsofta: Windows 10 i dalje može besplatno da se preuzme

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iako je kompanija Microsoft pre nekoliko godina ukinula besplatan Windows 10, korisnici starijih operativnih sistema, kao što su Windows 7 i Windows 8,1 mogu i dalje besplatno da nadograde svoj računar.

 Namjerni "propust" Microsofta: Windows 10 i dalje može besplatno da se preuzme Izvor: MONDO / Microsoft

Ovaj "propust" je tu već nekoliko godina, a nema sumnje da je kompanija Microsoft istog veoma svjesna.

Svi oni koji imaju validan Windows 7 ili 8,1 mogu potpuno besplatno da nadograde sistem. Mnogi ljudi, uključujući i nas, se pitaju da li je Microsoft taktički ostavio ovu "rupu u sistemu", jer je u interesu te kompanije da što više ljudi koristi Windows 10, a nedostatak takve opcije bi mogao više da im škodi!

Više od 100 miliona računara koristi Windows 7 koji je izgubio podršku na početku prošle godine, ovakav propust bi možda najviše značio njima da izvrše tranziciju, prenosi TechRadr. Ukoliko vi imate stariji sistem i želite da ga nadogradite na Windows 10 pratite sledeće korake!

Kako dobiti Windows 10 besplatno:

Uslov da dobijete besplatan Windows 10 je taj da posjedujete aktiviranu licencu za Windows 7 ili Windows 8,1 na vašem računaru. Ukoliko ste ispunili uslov, upotrebite Windows Media Creation tool kako biste napravili USB boot, sa kojim ćete nadograditi vaš računar novim operativnim sistemom. Jednom kada instalirate Windows 10, potrebno je da se prijavite na vaš Microsoft nalog, pa potom posetite Settings > Update > Activation gde će vam se pojaviti informacija da je Windows 10 aktiviran.

U zavisnosti od toga kakvu ste licencu imali, ista će vam biti i u novom operativnom sistemu. To znači da ukoliko ste imali Windows 7 ili 8 Home, da možete samo da nadogradite u Windows 10 Home, kao što W7 ili W8 Pro može postati samo Windows 10 Pro.

Da li vi koristite Windows 10?

(MONDO)

Možda će vas zanimati:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS