• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebok hakovan? Aplikacija izlogovala korisnike i tražila lične podatke za upis (FOTO)

Autor Dragana Božić

U noći između petka i subote mnogi Facebook korisnici naprasno su izlogovani iz te aplikacije.

 Facebok hakovan? Aplikacija izlogovala korisnike i tražila lične podatke za upis (FOTO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Mnogi korisnici zabrinuli su se u noći između petka i subote, jer ih je aplikacija sama od sebe izlogovala i tražila im da se ponovo uloguju sa svojim ličnim podacima.

Ovo se dosad nikad nije desilo, makar ne za gotovo sve iPhone i mnoge Android korisnike i prema prvim podacima desilo su u cijelom svijetu.

Facebook je tokom 22. januara i dan kasnije i u Srbiji prikazao poruke da su svjesni činjenice da su korisnici bili izlogovani i da trenutno rade na rješavanju i otklanjanju problema sa aplikacijom.

Nažalost, neki korisnici i dalje ne mogu da koriste Facebook iz dva razloga - ili nešto ne radi ili ih je Facebook spriječio da se uloguju zbog ispitivanja problema i utvrđivanja razloga, koji je do toga doveo. Nažalost, na internetu se mogu pronaći tvrdnje da je Facebook hakovan, što je uznemirilo mnoge korisnike, koji su bezuspješno pokušavali da se uloguju na svoje naloge.

Nije radila ni verifikacija u dva koraka (kucanje lozinke i još jedan sloj logovanja - putem mejla, slike ili SMS poruke), što je djelovalo još sumnjivije mnogima da se radi o nekoj vrsti napada ili hakovanja Facebook mreže. Problematično je i to što su i korisnicima, koji su Facebook mreži dozvolili da zapamti njihove podatke za upis, ponovo traženi podaci da ih upišu na licu mjesta, što nije praksa, ako aplikacija već zna te podatke.

Naravno, predstavnici Facebook kompanije za medije nisu komentarisali ništa o mogućem hakovanju, samo su kratko rekli da rade na otklanjanju problema.

Da li je i vas Facebook naprasno izlogovao?

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS