• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola pune baterije za 5 minuta!

Autor Miloš Delević

Odlazak u pit stop će biti minimalan!

 Pola pune baterije za 5 minuta! Izvor: MONDO / Nubia

Kompanija Nubia će već 4. marta lansirati novi pametni telefon namenjen za gejming, u pitanju je Red Magic 6.

Očekuje se da će izaći dva modela ovog telefona, jedan će biti osnovni, dok će druga verzija telefona nositi prefiks Pro.

Mi smo imali priliku da testiramo ZTE Nubia RedMagic 5S, ova zverka za gejming nas je prijatno iznenadila, a test tog telefona možete pročitati klikom na njegovo ime. Sada je predsednik te kompanije, Ni Fei, otkrio neke od mogućnosti novog telefona koji je predviđen za one koji vole da se igraju preko istih.

Red Magic 6 će se prodavati sa punjačem, što je prijatno iznenađenje uzimajući u obzir da konkurencija sve više prati odluku kompanije Apple da izbaci punjač iz svojih uređaja, to jest da se oni moraju posebno kupiti. Ipak, ono što je najinteresantnije vezano za punjač ovog telefona je njegova mogućnost da napuni telefon od 0 do 50% za samo pet minuta.

Sa ovako brzim punjenjem ZTE kompanija je rešila i problem kapaciteta baterije, koji direktno utiče i na težinu i veličinu uređaja, jer veća baterija znači i veći i teži telefon, ali i punjenje. Za pet minuta punjenja dobijate makar pola dana energije i spremni ste da krenete dalje!

Taj GaN punjač (galijum nitrid)  će imati munjevito punjenje od čak 120 vati (W), a sa njim će doći i kabl sa ulazom USB-C. Fei je objasnio i kakve su sve mere predostrožnosti iz te kompanije preuzeli kako bi se ovaj telefon ne bi pregrevao, što dovodi do kvarenja baterije, a to je veoma važno pogotovo za jedan gejming telefon, prenosi GSM Arena.

Tu se nalazi grafitni lim koji asistira brzom punjenju i elektroliti koji koriste kinetičku energiju da ponovo raspodele punjenje brže unutar tog telefona. Pored toga, dizajneri su napravili posebno kućište za bateriju, pa ukoliko i dođe do problema, ostatak komponenti ovog telefona će biti zaštićen.

Treba istaći da će se razlikovati punjenje u zavisnosti od modela Red Magic 6 telefona. Pro verzija će imati punjenje od 120 W i bateriju od 4,500 mAh, dok će osnovna verzija imati punjenje od 66 W. Što se tiče specifikacija ovog uređaja one još uvek nisu zvanične, ali pojavile su se informacije koje kažu da će ovaj telefon pokretati Snapdragon 888, posedovaće AMOLED displej veličine 6,65 inča sa 144 herca stopom osvežavanja ekrana, imaće 12 gigabajta RAM memorije, kao i 256 GB internog prostora.

Red Magic 6
Izvor: Sparrows News
Red Magic 6 menja boju
Izvor: Gadget View

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS