• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena tajna nakon 25 godina: Otvoren skriveni prozor omiljenog Windows 95 operativnog sistema

Autor Dragana Božić

Kakav udarac nostalgije!

 Otkrivena tajna nakon 25 godina: Otvoren skriveni prozor omiljenog Windows 95 operativnog sistema Izvor: Promo / Microsoft

Nije neubičajno da programeri prilikom razvijanja softvera, programa ili operativnog sistema sakriju tajne opcije, poruke, pa čak i mini-igre koje korisnici potom treba da otkriju izvođenjem određenih radnji/akcija u programu.

Tako je poslije 25 godina otkrivena tajna Windows 95 Internet Mail aplikacije!

Programer čije je korisničko ime Albacore na društvenoj mreži Twitter je podijelio sa svijetom tajnu Windows 95 Internet Mail koji otvara tajni prozor u tom programu. Kako ističe Bleepingcomputer, nema pređašnjih pomena o ovoj tajni, što znači da je ona bila skrivena skoro 25 godina.

"Nikada nije kasno da se otkrije tajna. Izgleda da do sada niko nije otkrio da Windows95/IE4 Internet Mail ima tajni prozor. Potrebno je da otvorite About opciju, pa potom da izaberete jedan podatak i da ukucate MORTIMER. Imena programera te aplikacije će se pojaviti u novom prozoru" - napisao je Albacore na svom profilu.

Da biste pristupili tajnom prozoru potrebno je da pokrenete Internet Mail, pa potom da kliknete na Help i tu izaberite opciju About. Jednom kada se otvori novi prozor nađite podatak comctl32.dll i jednom kada se istakne (postane plave boje) ukucajte MORTIMER.

Albacore je podijelio i video sa već poznatom skrivenom funkcijom Windows 95 Product Team opcije koja otkriva koji su ljudi radili na ovom operativnom sistemu.

Ukoliko ste igrali video igre na Windows 95 operativnom sistemu, ovaj video će vas vratiti u prošlost kada se u pozadini čula MIDI muzika.   

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS