• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Playstation ekskluzive umalo završile na računarima: Sony nije ni trepnuo na ponudu od 200 miliona dolara

Autor Miloš Delević

Da možete da birate jednu igru sa PlayStation konzole, koji bi naslov igrali na računarima?

 Playstation ekskluzive umalo završile na računarima: Sony nije ni trepnuo na ponudu od 200 miliona dolara Izvor: SMARTLife / Sony

Na suđenju Epic Games protiv Apple se svaki dan pojavi neka uzbudljiva informacija iza kulisa.

Ovog puta je u pitanju dokument u kom stoji da je Epic Games ponudio kompaniji Sony 200 miliona dolara za PlayStation ekskluzive.

Možda će vas zanimati

Epic je hteo da se od četiri do šest naslova, to jest video igara PlayStation konzole nađu i na računarima, odnosno njihovoj platformi za prodaju video igara. Iako se još uvek ne znaju tačni detalji ponude, da li je u pitanju 200 miliona po jednoj igri, ili za svih četiri/šest igara, kao i da li su u pitanju vremenske ekskluzive što je uobičajno poslovanje kompanije Epic Games, Sony nije odreagovao na ovu ponudu što je veoma interesantno.

U Epic prodavnici igara se nalaze dve Sony ekskluzive, u pitanju su ReadySet Heroes i Predator: Hunting Grounds, što nisu najpoželjniji naslovi sa PlayStation konzole. Treba istaći da je Sony u međuvremenu odlučio da pojedine svoje ekskluzive dostavi i za računare, tako se pojavila sjajna video igra sa PS4 konzole, u pitanju je Horizon Zero Dawn koji je odlično primljen kod PC publike.

Da je Sony zadovoljan prodajom te igre, najbolje pokazuje podatak da će uskoro nova PlayStation ekskluziva izaći na računarima, u pitanju je Days Gone. Epic se nije zaustavio kod kompanije Sony, oni su kontaktirali Microsoft i Nintendo kako bi dobili ekskluzivna prava na njihove video igre.

Taj pokušaj je nesretno prošao, pošto je Microsoft istakao da su protiv poslovnog modela kog Epic praktikuje, a to je kupovina ekskluzivnih igara na određeni period. Epic-u nije pomogla ni činjenica da Microsoft i Valve imaju dobre odnose, te da Fil Spenser (šef Xbox odeljenja) i Gejb Njuel (predsednik kompanije Valve) često znaju i da se sretnu, verovali ili ne i to je pisalo u dokumentu.

Što se tiče Nintenda, Epic je znao da je u pitanju nemoguća misija, pošto ovaj japanski izdavač retko kada plasira video igre za neki sistem koji ne potiče iz njihove kompanije. U označenom delu rečenice pogledajte kako je Microsoft prošao kada je hteo da kupi Nintendo.

(Mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS