• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft izdvaja milijarde dolara: Sve će uraditi kako bi prekinuli dominaciju PlayStation konzole!

Autor Miloš Delević

Kompanija Microsoft kupuje novi studio?!

 Microsoft izdvaja milijarde dolara: Sve će uraditi kako bi prekinuli dominaciju PlayStation konzole! Izvor: MONDO / Microsoft

Prošle godine je Microsoft kupio kompaniju Bethesda, a ta akvizicija je bila jedna od najvećih u istoriji video igara.

Kompanija ZeniMax, koja poseduje izdavača Bethesda-u, je postala vlasništvo Microsoft kompanije za 7,5 milijardi dolara.

Microsoft je tako obezbedio popularne franšize kao što su FallOut, Skyrim, Doom i mnoge druge, te nas ne bi začudilo da u skorijoj budućnosti te video igre izađu samo za Xbox i PC, odnosno da se ne pojave za PlayStation. Takva kupovina je napravljena sve kako bi se sprečila dominacija Sony kompanije koja je apsolutno izašla kao pobednik u poslednjoj generaciji konzola, PlayStation 4 je u nadmašio Xbox One u svakom smislu, od prodaje do video igara i eksluziva!

Kako stvari stoje, Microsoft nije u potpunosti zadovoljan, odnosno žele još nekog izdavača pored Bethesda kompanije. Poslednji tračevi iz same korporacije govore da će Microsoft dodati još neko zvučno ime u svom rosteru, kalibra kao što je to Bethesda! Ko je u pitanju je još uvek misterija, te nas ništa ne navodi na neki određeni studio ili kompaniju. U prošlosti je Microsoft pokušao da kupi Nintendo i Electronic Arts, ali do dogovora nije došlo.

Navodi se da će se ta transakcija objaviti na kraju 2021. godine ili početkom naredne, a poznajući kakav je gigant ta kompanija iz Redmonda, nema sumnje da će to biti proveren izdavač sa dugogodišnjom istorijom u ovoj industriji. Xbox Series S i X konzole se za sada odlično prodaju, uprkos problemima sa proizvodnjom i nešto većoj popularnosti PlayStation 5 konzole. Na dva veoma važna, ako ne i ključna tržišta, Amerika i Kina, ta kompanija beleži nešto bolje rezultate u odnosu na japansku konzolu.

Najveća prednost PlayStation konzole u prošlosti je bila ta što poseduje zaista odlične ekskluzivne naslove, a tako nešto može da se promeni u skorijoj budućnosti ukoliko se ovi navodi zaista ostvare.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS