• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google se vraća na Honor telefone

Autor Miloš Delević

Poslije dvije godine zabrane, Google usluge se konačno vraćaju na Honor telefone, evo šta da očekujete!

 Google se vraća na Honor telefone Izvor: MONDO / HONOR

Od kada je američka administracija uvela sankcije 2019. godine kompaniji Huawei i njenom ogranku HONOR, njihovi telefoni su ostali bez popularnih Google servisa.

Pred sam kraj 2020. godine, Huawei je odlučio da proda svoj brend kineskoj kompaniji Shenzen Zhixin New Information Technology zbog pritiska američke vlade.

Prije svega dva mjeseca se pojavila informacija iz Rusije da će se na budućim HONOR telefonima vratiti Google-ov ekosistem aplikacija. Sada je stigla nova potvrda, ovog puta iz Njemačke, a otkriveno je i koji telefoni te kompanije će među prvima dobiti Google usluge, poslije dvije godine "pauze".

Naime, prepiska na društvenoj mreži Twitter sa zvaničnog naloga kompanije HONOR za njemačko područje je potvrdila da će se Google servis zaista vratiti na njihove telefone i to počev od Honor 50 serije. Oni su istakli da korisnici mogu da očekuju još jedno iznenađenje, ali isto nisu htjeli da otkriju.

Izvor: Twitter/ Printscreen/ HonorGermany

Kao novi nezavisni brend, HONOR je bio fokusiran na to da obnovi saradnju sa tehnološkim kompanijama iz Amerike kao što su Qualcomm, Intel, AMD i mnoge druge, pošto su im dobri partneri potrebni kako bi ispunili svoj cilj, a to je da postanu "broj jedan", napomenuvši da se neće zaustaviti dok se to ne dogodi.

HONOR 50 serija će se pojaviti već u junu, a debi na ovim uređajima će ostvariti i novi Qualcomm Snapdragon 778G 5G čipset. Pojavile su se i navodne specifikacije ovog uređaja koji će imati AMOLED displej veličine 6,79 inča sa stopom osvježavanja ekrana od 120 Hz. Rezolucija glavne kamere je 50 MP i okružena je dvostrukim prstenom na zadnjoj strani. Tu su još 13 MP ultra-široka kamera, 8MP telefoto kamera i kao dual selfie kamere od 32 MP i 8 MP.

Sa uređajima kao što su HONOR 50 i nedavno najavljen premijum telefon koji će imati Snapdragon 888 čipset, HONOR planira povratak na velika vrata kada su u pitanju evropsko i azijsko tržište.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS