• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung predstavio nove Galaxy uređaje: Veći ekran za manje para, a tu je i tablet za 170 evra

Autor Vesna Kerkez

Potpune specifikacije i fotografije novih Samsung Galaxy uređaja! Poznato kada izlaze i koliko će koštati.

 Samsung predstavio nove Galaxy uređaje: Veći ekran za manje para, a tu je i tablet za 170 evra Izvor: SMARTLife / Twitter/ Evan Blass/ Voice

Dosta se polemisalo kako će se zvati novi premijum tablet kompanije Samsung, a sada su bez pretjerano velike pompe predstavili Galaxy Tab S7 FE.

Ovaj tablet nije jedini koji će se uskoro pojaviti na tržištu, uveliko se znalo da Samsung sprema i nešto jeftiniji Galaxy Tab A7 Lite.

Svi oni koji planiraju da u skorije vrijeme kupe tablet, mogu da se obraduju činjenici da je Galaxy Tab S7 FE priuštivija verzija premijum modela Galaxy Tab S7+. Kao što je to slučaj sa serijom pametnih telefona Galaxy, FE predstavlja oznaku Fan Edition, što znači da su ti uređaji znatno jefitniji u odnosu na osnovne modele, a pogotovo na Pro ili Ultra uređaje, ali da su nešto slabiji. 

Ta serija se pokazala veoma uspješnom za Samsung, kada je u pitanju telefon Galaxy S20 FE, dok se uveliko "šuška" o Galaxy S21 FE modelu.

Osnovni model Galaxy Tab S7 FE tableta dolazi sa Snapdragon 750G čipsetom, kao i sa 4 gigabajta RAM i 64 GB interne memorije. Ukoliko vam to nije dovoljno postoji verzija i od 6/128 GB, dok je tu i podrška za microSD karticu sa kojom možete da proširite memoriju do 1 terabajta.

Za razliku od S7+ modela koji ima AMOLED ekran i stopu osvježavanja istog od 120 Hz, S7 FE će doći sa LCD ekranom veličine 12,4 inča (2.560 x 1.600 piksela, srazmere 16:10) dok će stopa osvježavanja displeja biti 60 Hz. Radi poređenja, veličina LCD ekrana Galaxy Tab S7 modela je 11 inča.  Potpuno je očekivano da će imati najnoviji softver kao što su Android 11 i One UI 3.1 već na samom startu, dok očekujemo da će biti podložan i za nadolazeći Android 12.

Ono što nas veoma raduje je to da će Galaxy Tab S7 FE doći i sa S Pen olovkom sa kojom ćete moći da upravljate i na DeX režimu (pretvara tablet u "desktop verziju"). Svi oni koji se bave digitalnim crtanjem mogu da budu zadovoljni sa S Pen, pošto Samsung sarađuje sa kompanijom Wacom koja je u toj industriji u samom vrhu.

Ovaj tablet ima bateriju kapaciteta 10.090 mAh, što je isto kao kod S7+ modela i podržava brzo punjenje do 45 vati koji od 0 do 100 posto napuni bateriju za 90 minuta. Baterija može da traje 12 sati prilikom korišćenja internet pregledača putem Wi-Fi ili 4G mreže (5G vjerovatno više crpi energije), prenosi GSM Arena.

Tablet posjeduje kameru od 8 megapiksela sa autofokusom i podrškom za snimanjem u 4K/30 FPS, dok se na prednjoj strani nalazi kamera rezolucije 5 MPx koja je centrirana na desnu stranu tableta, što značajno olakšava video pozive (Pogledajte prvu sliku u drugoj galeriji, to jest kako je uređaj postavljen). Što se tiče konekcije tu su 5G, Wi-Fi, Bluetooth 5.0 i GPS (ne i NFC). Ne postoji ulaz za slušalice za razliku od Galaxy Tab S6 Lite serije, ali tu su AKG stereo zvučnici sa Dolby Atmos podrškom. 

Galaxy Tab S7 FE će biti dostupan u Evropi u 5G verziji počev od 18. juna, a cijena osnovnog modela je 650 evra. U Rusiji će se pojaviti LTE verzija čija će cijena biti 50.000 rubalja, odnosno oko 550 evra. Još uvijek je nepoznato da li će se takav model pojaviti i na drugim tržištima.

Galaxy Tab A7 Lite

Ukoliko je Galaxy Tab S7 FE van vašeg cjenovnog ranga, Samsung je predstavio i Galaxy Tab A7 Lite! Ovaj tablet će doći u dvije verzije, Wi-Fi ili LTE. Osnovni model će posjedovati 3 GB RAM i 32 GB interne memorije, dok će nešto skuplji model imati 4/64GB, a tu je i ulaz za microSD. Ovaj tablet pokreće Helio P22T čipset (MT8768T).

Tab A7 Lite će imati LCD ekran veličine 8,7 inča (1.340 x 800 piksela, srazmera 15:9), a pozadina će biti izrađena od metala. U tom tabletu se nalazi baterija kapaciteta 5.100 mAh koja podržava brzo punjenje od 15 vati. Što se tiče kamera, zadnja je rezolucije 8 MPx, dok selfie senzor ima svega 2 megapiksela.

Što se tiče konekcije, obe verzije će imati Wi-Fi 5, Bluetooth 5,0 i GPS. Zvučnici nisu od AKG kompanije, ali tu je i dalje podrška za Dolby Atmos, a za razliku od Tab S7 FE tu je i 3,5 mm ulaz za slušalice. Cijena osnovnog modela Galaxy Tab A7 Lite je 170 evra i pojaviće se na tržištu 18. juna.

Kako se vama čine novi Galaxy tableti?

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS