• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajt koji treba da posjetite ako želite da se iznervirate: Dobro došli u pakao iskačućih poruka!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Naše konzumiranje sadržaja na Internetu često je očišćeno od dosadnih reklama, iskačućih prozora i dosadnih poruka na koje morate da kliknete. Ovaj sajt ima sve najdosadnije stvari Interneta na jednom mjestu.

 Sajt koji treba da posjetite ako želite da se iznervirate: Dobro došli u pakao iskačućih poruka! Izvor: SmartLife / Pexels / Jose Francisco Fernandes Saura

Sa raznim blokerimareklama, iskačućih prozora i obavještenja, imamo prilike da koliko-toliko konzumiramo internet neopterećeni dosadnim porukama, prozorima i reklamama koje ne želimo da gledamo i na koje ne želimo da klikćemo. Prije mnogo godina Internet je bio mnogo manje napadno mjesto, sa čistim sajtovima, bez svega svuda. Čini se da je to danas nemoguće.

Kladimo se da vam se često dešava da ponekad ugasite sajt ili se vratite nazad kada vidite da je prepun reklama i poruka, jer prosto nemate živaca i vremena za to. Ruku na srce, krivac za ovakvo ponašanje je i činjenica da smo toliko bombardovani velikom količinom sadržaja, da želimo sve sad i odmah, u kratkoj TLDR (Too Long, Didn’t Read - Sažeta verzija dugačkog sadržaja) formi.

Dubine Internet pakla

Sajt koji savršeno objedinjuje sve te dosadne poruke, reklame i zahtjeve, u cilju da oslika moderno iskustvo surfovanja zove se How I experienced Web Today. On djeluje kao najokrutnije mučenje najdosadnijim sajtom koji stalno traži nešto od vas, a nemate bloker reklama da vas štiti od svega što ne želite da vidite.

Sajt sa reklamama
Izvor: SmartLife / how-i-experience-web-today.com / Printscreen

Ni kraj nije bezbolan

Agonija se završava kada izađete sa sajta, ali ne prije nego što dobijete još jedan iskačući prozor koji zahtijeva još nešto od vas. Kap koja preliva čašu već prepunu reklama.

Kreator sajta imao je želju da na jedno mjesto sakupi sva stvari koje vas najviše nerviraju na modernom netu, mada mislimo da bismo mogli da dodamo još nekoliko stvari na koje često nailazimo poput video snimaka koji se automatski pokreću i pomjeraju u ćošak kada skrolujete, ili CAPTCHA verifikacije.

Black Mirror - Epizoda sa reklamama
Izvor: YouTube / Kim-o-san

Sve je monetizovano

Tužna činjenica je da se današnji Internet sveo na agresivnu potjeru za monetizacijom koja maltretira korisnike dosadnim reklamama i zadržavanjem na sajtu više nego što oni to žele. Ta borba za pažnju postaje sve krvoločnija, sa reklamama koje su sve češće i koje traju sve duže, a mi smo već ušli u eru u kojoj sve više plaćamo da ne gledamo reklame.

Svjesni smo ironije pisanja o ovakvom sajtu na portalu koji živi od reklama i promotivnog materijala, ali moramo priznati da je SmartLife malo dijete u poređenju sa ozbiljnim igračima koji vas “uhvate za gušu” od trenutka kada kliknete na link koji vodi do njih.

Koliko ste dugo izdržali na sajtu?

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS