• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Netflix pustio igre, besplatne su za sve pretplatnike

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iako su se proslavili sa filmovima i serijama, Netflix želi da proširi svoje poslovanje na novu ranu industrije zabave – igre. Rezultati prelaska bivšeg direktora EA Games objelodanjeni su danas, kada je Netflix omogućio igranje dvije igre na svojoj platformi.

 Netflix pustio igre, besplatne su za sve pretplatnike Izvor: SmartLife / Marko Nešović

Sa novim striming platformama koje se pojavljuju kao pečurke poslije kiše ne bi trebalo mnogo da vas čudi što je Netflix odlučio da uđe u vode mobilnog gejminga. Pored Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Hulu i Disney+, tu su još i Peacock (NBC), Paramaunt Plus, Apple TV Plus i mnogi drugi koji se svojim sadržajem bore za mjesečnu pretplatu korisnika.

Ubacivanjem igara u jednačinu Netflix dobija još jednu veliku prednost u odnosu na konkurente, a kako smo već čuli, plan je da igre budu sastavni dio pretplate i da se ne naplaćuju posebno. Mada nas ne bi čudilo da umjesto zasebnog naplaćivanja Netflix odjednom odluči da samo podigne cijenu pretplate zbog dodatnog sadržaja, ali o tome neki drugi put.

U julu je Netflix najavio da će igre biti dio njihove platforme i da će poslovni model da se proširi na ovaj vid zabave korisnika, što je i bilo očekivano jer su i Apple i Google uveli neki vid servisa (Apple Arcade i Google Play Pass), naravno ne i za Srbiju, mi ćemo biti uključeni kada i Burundi...

Testiranje već počelo

Iako je od jula prošlo svega nepuna tri mjeseca, Netflix je zvanično započeo testiranje nove funkcionalnosti u Poljskoj. U tvitu je navodi i da u igrama neće biti oglasa, da nema kupovine u aplikaciji i da su sve igre dostupne sa Netflix pretplatom. Za sada je ova funkcionalnost u test fazi ograničena samo za Android korisnike.

Prve dvije igre koje su puštene su Stranger Things 1984 i Stranger Things 3, vjerovatno zbog najave nove sezone koja bi trebala da se pojavi početkom naredne godine. Naravno, Netflix napominje da je novi servis tek u ranoj fazi, i da je ovo samo testiranje, pa korisnici u poljskoj ne treba da se iznenade ukoliko stvari ne rade baš onako kako bi trebale, ili neke igre nisu dostupne.

Za sada nema informacija o tome kada Netflix planira da proširi ovu funkcionalnost i na druga tržišta, pa može proći prilično vremena dok ne vidimo otključane nove funkcionalnosti. Sa druge strane, tu je uvek VPN, pa možete i vi da probate ako želite.

Netflix Gaming
Izvor: YouTube / The Nerf Report

(MONDO) 

Pročitajte o ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS