• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Youtube će vam obilježavati najinteresantnije dijelove video snimaka: Stiže još novih funkcija

Autor Marko Nešović

Jedna od platformi koja često uvodi nove funkcionalnosti, kako bi ostala u korak sa konkurencijom je svakako YouTube. Mnogo toga se kuva u njihovoj kuhinji, a evo šta nam stiže uskoro.

 Youtube će vam obilježavati najinteresantnije dijelove video snimaka: Stiže još novih funkcija Izvor: SmartLife / Unsplash / NordWood Themes

Način na koji YouTube implementira nove funkcionalnosti počinje od njihovog testiranja na malom broju korisnika, kako bi prikupili povratne informacije od publike oko toga da li im se nove opcije sviđaju, kako rade i da li nešto treba da se mijenja. Prema najnovijoj objavi, mali broj korisnika će imati priliku da proba dvije novotarije.

Već viđeno na sajtovima za odrasle

Prva su posebne oznake iznad vremenske linije, prema kojima ćete moći da vidite dijelove snimka na kojima se najveći broj korisnika zadržavao, i da preskočite one dosadne. Ovo je nešto što sajtovi koji prikazuju sadržaj za odrasle koriste već godinama, a neko iz YouTube se sjetio da bi ova opcija mogla da bude korisna i za najpopularniju video platformu na svijetu.

Eksperimentalni podaci su se pojavili na YouTube stranici za podršku, gdje se naglašava da će pored grafikona koji će pokazivati najzanimljivije dijelove snimaka, korisnici imati i posebne oznake koje će im dodatno pomoći da pronađu najzanimljivije dijelove video snimaka. A za slučaj da su vam se reklame da je Donesi sada Glovo smučile, ne zaboravite da ih možete zaobići na telefonu preko YouTube Vanced aplikacije. Uputstvo je u galeriji ispod.

Za sada je ova funkcija ograničena na mali broj korisnika na mobilnim i desktop uređajima, pa ukoliko vam se ova opcija pojavi znajte da ste upali u malobrojnu test grupu korisnika koji među prvima mogu da isprobaju nove funkcionalnosti.

Nastavite da gledate video na računaru

Pored grafikona sa najgledanijim dijelovima snimaka, YouTube je naveo da će uvesti i opciju koja omogućava korisnicima da nastave gledanje pauziranog video snimka sa mobilnog telefona, na svom računaru. Prosto rečeno, kada gledate neki video na mobilnom telefonu i prestanete iz nekog razloga, možete nastaviti sa gledanjem na vašem računaru, sa mjesta na kojem ste stali.

Prema podacima koji su dostupni, ova funkcija radi kada gledate YouTube u mobilnoj verziji YouTube aplikacije na Android i iOS uređajima. Kada pauzirate ili prekinete video na telefonu i uključite YouTube na računaru, u donjem lijevom uglu ekrana će vam se pojaviti video plejer sa snimkom koji ste gledali i pitanjem da li želite da nastavite da gledate snimak. Ako kliknete na play dugme, video će krenuti u kompaktnom prozoru, ali ga možete proširiti u puni ekran ako to želite.

Kako da probate eksperimentalne funkcije
Izvor: YouTube / LaterClips

Ova opcija je do sad bila moguća, ali je zahtijevala od vas da odete u istoriju i pronađete posljednje gledani video. Kao i sa obilježavanjem najzanimljivijih dijelova snimka, i ova opcija je eksperimentalnog tipa i ograničena na manji broj korisnika. Ako je sudeći po dosadašnjim iskustvima, očekujemo da će testiranje potrajati nekoliko nedjelja i onda će nove opcije biti implementirane za sve korisnike, na svim uređajima.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS