• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Chrome je dobio važno ubrzanje: Svi odmah mogu da isprobaju i druge nove opcije

Autor Marko Čavić

Pretraživanje je na Chrome pregledaču upravo postalo mnogo brže i to nije sve…

 Chrome je dobio važno ubrzanje: Svi odmah mogu da isprobaju i druge nove opcije Izvor: SmartLife / Google

Chrome je i dalje najpopularniji pregledač interneta na kompjuterima i mobilnim telefonima, ali programeri Google kompanije ne smiju da se opuste usljed sve boljih konkurenata Microsoft Edge i Mozilla Firefox pregledača.

I taman kad bi neki korisnici pomislili da je vrijeme da se Chrome zamijeni nečim novim, Google ima novo izdanje, koje je memorijski manje zahtijevno, ali i brže.

Možda će vas zanimati

Na zvaničnom Chromium blogu objavljeno je da je pretraga interneta putem polja za upisivanje adrese sajta postala još brža (omnibox), da je ekipa programera sredila bag koji je izazivao nasumično gašenje pregledača, kao i da je pregledač podešen tako da sad koristi manje resursa računara, posebno memorije.

Google je čak tačno izmjerio koliko brzo će se pretraga završavati - za 500 milisekundi od unosa traženog pojma, a kad je uključena opcija automatskog dovršavanja fraza čak i brže. Ovo se, takođe odnosi na Google Search opciju, mada će kroz novu Chrome verziju i Bing, Yahoo ili DuckDuckGo programeri moći da iskoriste novu opciju.

Opcija takozvanog lokalnog keširanja Chrome pregledača dodata je tokom 2020. godine kao podrška bržem pokretanju programa, ali je izazivala različite probleme na različitim operativnim sistemima i dolazilo je i do pucanja Chrome-a u potpunosti. Prema ovom blogu i ovaj važan problem je riješen uz komentar da keširanje nije uvek rješenje koje je neophodno.

Novi Chrome možete da isprobate već sada, koristeći putanju za ažuriranje: tri tačke gore desno >Help >About Google Chrome.

Aktuelna verzija na našoj mašini u ovom trenutku je 95.0.4638.69 (Official Build).

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS