• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adobe predstavio Chrome ekstenziju koju su svi dugo čekali

Autor Vesna Kerkez

Ukoliko vam je ikada trebalo da izmijenite PDF fajlove, to je zahtijevalo preuzimanje aplikacije kao što je Adobe Acrobat ili plaćanje napredne verzije, ukoliko vam je bilo potrebno više opcija.

 Adobe predstavio Chrome ekstenziju koju su svi dugo čekali Izvor: SmartLife / Adobe.com / Printscreen

Sa novom Chrome ekstenzijom brza izmjena PDF dokumenata je nešto što će biti moguće bez bilo kakvih dodatnih aplikacija, već direktno iz Google Chrome. Ekstenzija je besplatna, a omogućava jednostavnije izmjene i stvari poput dodavanja potpisa u dokumente i slično.

Prema izjavi predstavnika kompanije Adobe “Otvaranje nove aplikacije na računaru ili traženje veb aplikacije za uređivanje PDF-a može biti gnjavaža, posebno kada se žurite. A ugrađeni pregledač PDF -a u vašem veb browser-u ima ograničenu funkcionalnost, omogućavajúći vam samo pregled ili preuzimanje PDF dokumenata. Adobe Acrobat ekstenzija za Google Chrome omogućava korisnicima da jednostavno komentarišu, označavaju, popunjavaju i potpisuju PDF dokumenta i još mnogo toga - sve iz Chrome prozora.”

Možda će vas zanimati

Instalacijom ekstenzije za Chrome možete raditi sve ono što je nekada zahtijevalo instalaciju Adobe Acrobat čitača na računar: ispunjavanje formulara, obilježavanje dokumenta i dodavanje komentara, digitalno potpisivanje i slično. Naravno, postoje neka ograničenja, jer se ipak radi o ekstenziji, a ne o punokrvnoj aplikaciji, ali će ovo dobro doći svima.

Sa druge strane, korisna opcija je svakako mogućnost konverzije cijele stranice u PDF. Za one napredne korisnike, Adobe.com nudi konverziju različitih tipova dokumenata u PDF (Word/PPT/JPG), prebacivanje PDF-a u Word Online, smanjivanje veličine PDF fajlova i još mnogo toga.

Ukoliko vam je potrebno nešto više od mogućnosti koje nudi ekstenzija, Adobe svakom korisniku daje 7 dana probnog perioda za Adobe Acrobat Pro DC, koji otključava sve profesionalne funkcionalnosti za rad sa PDF dokumentima. Bar dok nam i oni, kao i Netflix ne ukinu probni period. Za slučaj da ne znate, ispod je video snimak koji ukratko sumira sve Adobe proizvode, čemu koji služi i kako radi.

Adobe proizvodi
Izvor: YouTube / Humtog

U suštini, Adobe je svojim korisnicima ponudio da na ovaj način najveći dio svojih poslova sa PDF dokumentima mogu da odrade direktno iz svog pregledača ili preko njihovih online servisa, bez potrebe da bilo šta instaliraju. Ekstenzija za Chrome već je skinulo preko 10.000.000 korisnika, a i vi je možete preuzeti u Chrome prodavnici potpuno besplatno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS