• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jesu li “glupi" telefoni zaboravljeni? Nokia 6310 (2021)

Autor Vedran Ševčuk

Još jedan “blast from the past” je popularna igrica “zmija” koja dolazi preinstalirana na ovom telefonu.

 Jesu li “glupi" telefoni zaboravljeni? Nokia 6310 (2021) Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kamere od 100 megapiksela, ekrani sa brzinom osvježavanja od 120Hz, gigabajti memorije, 8K video, najnoviji Android ili iOS su neke od karakteristika koje krase današnje telefone, ali isto tako današnje telefone krase i cijene koje su često veće od 1000 KM, pa i preko 2500 KM za neke modele.

Ko prati scenu vjerovatno je primijetio da je finski proizvođač telefona, koji je nekada bio zaštitno ime fraze “mobilni telefon” NOKIA, izbacio na tržište nekoliko modela "glupih" telefona koji su nekima izazvali napad nostalgije, nekima čuđenje (čemu ovo u 2021. godini?). Ipak, nekima je ovo baš ono što im treba.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Što se samih specifikacija telefona tiče, tu se nema puno nabrajati: 2,8 inčni displej, 8MB ram-a, 16MB interne memorije, koja se može proširiti na 32GB koristeći mikro SD karticu, 0.3 megapikselna kamera smještena sa zadnje strane, FM radio i numerička tastatura sa prednje strane.

Displej iako je samo 2,8 inča veoma je lak za čitanje, numerička tastatura je tako "prošli vijek" ali sve to zajedno je savršeno za jednu nišu kupaca koji će biti zadovoljni ovim telefonom, a to su starije osobe kojima je korištenje novih uređaja i ekrana na dodir komplikovano.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Druga ciljna grupa koja mi pada na pamet su avanturisti kojima je sigurno lakše ako izgube telefon od 40 evra (koliko ovaj košta), nego neki skuplji. Što se tiče ove grupe ljudi njima će takođe značiti to da je telefon Dual SIM, tj. da mogu biti dve kartice sa dva broja u njemu u isto vrijeme.

Nagradna igra

Na našoj Facebook stranici u toku je nagradna igra u okviru koje možete osvojiti telefon sa fotografija. Igrajte se s nama!

Kamera je tu samo da se nađe, jer su fotografije urađene sa njom neiskoristive čak i u savršenim uslovima. FM radio je fina stvar, još posebno što telefon ima integrisanu antenu u sebi i glasne zvučnike da se fino čuje, mada opet je preporuka da se uključe slušalice za bolji prijem.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Još jedan "blast from the past" je popularna igrica “zmija” koja dolazi preinstalirana na ovom telefonu.

Ukoliko nekome starijem iz vaše porodice treba telefon na koji će se veoma lako javiti, ili idete na neku “rizičnu” avanturu, ili samo želite da odmorite od silnih notifikacija koje vam stižu svake sekunde, NOKIA 6310 (2021) je stvarno dobar izbor.

Pogledajte galeriju!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS