• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone tek dogodine: Apple će krajem 2023. ubaciti top opciju koju Huawei ima već 3 godine

Autor Marko Čavić

I na iPhone stiže periskop kamera.

 iPhone periskop kamera stiže Izvor: MONDO / YouTube

Kompanija Apple je, odavno smo vam rekli, marketing stručnjak za pakovanje već pronađenih rješenja u svoj telefone i sjajan su primjer strategije - drugi, ali bolji.

Većina stvari koju su uveli na iPhone nije bila ni revolucija, a ni inovacija, ali je bila evolucija i smislenije upotrebljena konkurentska opcija, što je kompaniji svaki put donijelo uspjeh.

Možda će vas zanimati

Tako će iPhone, nakon što iPhone 14 punch hole selfi kamere i možda čak pilula isječka za iPhone 14 Pro, dobiti 2023. godine i periskop kameru.

Periskop kamera je na modernim telefonima zaživjela tek nakon što ju je Huawei uveo na svoje Huawei P30 Pro telefone zajedno sa Leica brendom - taj telefon je imao nevjerovatne mogućnosti za fotografisanje i posebno zumiranje.

Od modernih flagship telefona periskop kameru ima i Samsung Galaxy S21 Ultra, kao i Huawei P40 Pro, a sada će je tj. 2023. imati i iPhone 15 Pro i verovatno iPhone 15 Pro Max. Prema tvrdnjama dežurnog analitičara i Apple "tastera" Ming-Či Kuoa, periskop kamera trebalo je da dođe sa iPhone 14 Pro serijom, ali je odložena za godinu dana. Sa tim se slaže i Džef Pu, još jedan Apple analitičar, čije su tvrdnje o novim modelima do sada isto bile uglavnom tačne.

Ipak, do tada Apple planira da pojača svoje ionako sjajne kamere, kojima možda samo periskop opcija fali da budu - najbolje. Tako će iPhone 14 serija vjerovatno za glavnu kameru imati novu jedinicu rezolucije 48 megapiksela, sa 8K video snimanjem, ali i dodatne dve kamere rezolucije 12 megapiksela - ultraširokougaonu i telefoto.

Šuška se da će iPhone 14 serija biti i prava smartfon serija bez fizičke SIM kartice, jer će biti podržan Dual SIM samo kroz eSIM opcije i bez fizičkog ulaza za plastični SIM.

Jedva čekamo da vidimo šta će od svega ovoga biti tačno!

Pogledajte fotke nastale kamerom Huawei P30 Pro:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS