• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Despacito, imamo novog YouTube rekordera: Probijena granica od 10 milijardi pregleda

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Smjena na tronu najpopularnijih video snimaka možda i nije neka novost, ali je ovo prvi video koji je prešao 10 milijardi pregleda.

 Zbogom Despacito, imamo novog YouTube rekordera: Probijena granica od 10 milijardi pregleda Izvor: Smartlife / YouTube / Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories / Printscreen

Popularnost YouTube servisa raste vrtoglavo, a samim tim i sadržaj na ovoj platformi je sve gledaniji. Doduše, TikTok od ove godine vreba iz prikrajka. Prije desetak godina "Gangnam Style" je bio prvi video koji je postigao više od milijardu pregleda, a danas smo dobili video koji je prebacio cifru od 10 milijardi pregleda.

Možda će vas zanimati

Dugo je najpopularniji video na svijetu bio planetarni megahit "Despacito", koji danas sjedi na drugom mjestu svih vremena sa 7,78 milijardi pregleda. Maloprije pomenuti "Gangnam Style" je za 9 godina na YouTube stigao do 4,3 milijarde, dok je na prvom mjestu, daleko ispred svih super-zarazni "Baby Shark".

Beba ajkula

"Baby Shark Dance" je puno ime ove dječije pjesme objavljene u junu 2016. koja je za samo četiri godine (novembar 2020.) oborila rekord popularnosti sa 7 milijardi pregleda. Za samo godinu i dva mjeseca dodala još preko 3 milijarde pregleda i u januaru 2022. godine postala najpopularniji video na YouTube platformi svih vremena i rekorder sa 10 milijardi pregleda. Sa druge strane sličan rekord je postigla jedna aplikacija, koja je sa Play prodavnice preuzeta više od 10 milijardi puta, otprilke onoliko puta koliko je odgledan "Baby Shark".

Pinkfong

Iza ove pjesme je južno korejska edukaciona kompanija Pinkfong, dok pjesmu pjeva korejsko-američka pjevačice Hope Segoine. Ono što je jako interesantno je da je globalni uspjeh ove pjesme počeo tek 2019. godine, iako je do tada ova pjesma bila veoma uspješna, ali samo u Aziji. Od kako je probio barijeru azijskog tržišta "Baby Shark" je počeo da vrtoglavo raste, ostavljajući sve daleko iza sebe. Pjesma je počela da se pojavljuje na Nickelodeon televiziji, a dobila je i svoju seriju u Americi, što je dodatno poguralo njenu popularnost.

Baby Shark Dance
Izvor: YouTube / Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories

Kada se tome doda i popularnost na društvenim mrežama, jasno vam je zbog čega je Baby Shark jedna od najpopularnijih melodija kod mlađe populacije, i najmanje popularnih kod njihovih roditelja...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS