• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da povećate zaradu od YouTube kanala: Nove opcije donijeće vam više novca, evo kada stižu!

Autor Milan Živanović

Ovakvi potezi su više nego neophodni, jer platforme kao što je TikTok polako pretiču YouTube, a po tome koliko vremena korisnici provedu u gledanju sadržaja.

 kako poboljšati zaradu na youtube kanalu Izvor: SmartLife / Unsplash / NordWood Themes

Youtube brine o svojim kreatorima, pa proširuje načine na koje mogu da ostvare zaradu, te unovče sadržaje na kojima su naporno radili.

Tu su i nove opcije za interakciju sa pratiocima, te svježi kanali za plasiranje ideja, a očekuje se da do kreatora stignu do kraja 2022. godine.

Ovakvi potezi su više nego neophodni, jer platforme kao što je TikTok polako pretiču YouTube, a po tome koliko vremena korisnici provedu u gledanju sadržaja.

Posljednji izvještaji pokazuju da TikTok korisnici u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Država više vremena posvećuju sadržajima nego oni koji biraju YouTube, što znači da bi i kreatori mogli da krenu da se sele u tom pravcu.

YouTube Shorts je još u maju 2021. godine izašao iz beta faze testiranja, te je tada najavljeno da bi u kratkom roku trebalo da stigne do većeg broja korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Nova opcija je dobila premijum mesto u okviru YouTube aplikacije, što znači da se u imitiranje TikTok platforme polažu velike nade. Nakon Sjedinjenih Američkih Država stiže i u druge dijelove sveta. Najavljeno je da tokom 2022. godine dobija i dodatne funkcije i alate, a tu su i novi video efekti za kreatore, te odgovaranje kratkim videima, baš kao na platformi TikTok.

 Kreatori će dobiti i nove načine da unovče svoje Shorts sadržaje, a tako što će iz ovakvih videa uskoro moći da se obavlja i kupovina proizvoda. To bi moglo da privuče pažnju većeg broja korisnika, a dobro je poznato da šoping donosi dobre količine novca. Pored toga stižu i nove funkcije koje bi trebalo da pomognu da se razumije koje sadržaje pratioci najviše vole, što će opet uticati na to gde će se plasirati proizvodi koji su na prodaju.

YouTube shorts
Izvor: Smart Life/ @Andy Hafell

Izgleda da je u toku žestoka trka, pa YouTube pored TikTok planira i Twitch opcije, najpre one koje će gejmerima omogućiti da bolje zarade od svojih sadržaja, a uz pomoć ponuda poput Membership Milestone Chats, Live Control Room, te Super Thanks, koje naravno donose prihode.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS