• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp napravio sopstveni "Twitter": Stiže Truth Social, jedina "iskrena" društvena mreža

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Oni koji su bacili pogled na Truth Social kažu da razlika u odnosu Twitter skoro da nema, što može da se tumači kao počast, ali i kao plagiranje.

 Tramp napravio sopstveni "Twitter": Stiže Truth Social, jedina "iskrena" društvena mreža Izvor: Smart Life/ Truth Social

Bivši američki predsjednik Donald Tramp uskoro lansira novu društvenu mrežu, godinu dana nakon što je protjeran s platformi Facebook, Twitter, te s YouTube kanala.

U pitanju je Truth Social koja je najavljena još početkom 2022. godine, a kreatori obećavaju sadržaje bez cenzure.

Možda će vas zanimati

Dobro je poznato koliko je Tramp volio Twitter, a dugo je na toj mreži uživao zaštitu, budući da ova štedi političare.

Oni koji su bacili pogled na Truth Social kažu da razlika u odnosu Twitter skoro da nema, što može da se tumači kao počast, ali i kao plagiranje.

Nedavno se pronio glas o prvom postu na novoj mreži, a javnost je o tome saznala upravo sa Twitter platforme, nakon što je sin bivšeg američkog predsjednika objavio vijest. Ekskluzivna najava je uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika, ali nije sigurno da je to dovoljno da se nova platforma vine u internet nebesa. Slike prvog posta je podijelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, pa već tu mogu da se vide sličnosti s platformom Twitter.

Tramp je potpuno praznu društvenu mrežu pozdravio riječima „Spremite se! Uskoro ćete ponovo čitati vašeg omiljenog predsjednika“. Post je lajkovalo oko 50 drugih korisnika, što znači da je Truth Social stigao i do beta testera, a kako bi se valjda dobro spremio za lansiranje koje je zakazano za 21. februar. Testeri iOS aplikaciji mogu da pristupe preko TestFlight proizvoda kompanije Apple, koji developeri koriste prije nego što svoje aplikacije pošalju u App Store.

Nova Trampova mreža nije bez konkurencije, budući da se Parler i Gettr već neko vreme reklamiraju „kao forumi koji garantuju slobodu govora“, a izvršni direktori ovih kompanija kažu da su spremni za konkurenciju.

Truth Social
Izvor: Smart Life/ @The Young Turks

Trampovi sljedbenici se odavno žale da njihovi stavovi nisu dobrodošli na tradicionalnim socijalnim platformama, pa ostaje da se vidi hoće li se pridružiti novoj mreži, te da li će Truth Social postati kontroverzna kao na primjer Parlor, koji se u Sjedinjenim Američkim državama od početka dovodi u vezu s govorom mržnje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS