• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 grešaka koje svi pravimo sa Samsung telefonima: Niža cijena, brže punjenje i manje nerviranja

Autor Marko Nešović

Samsung je kompanija koja pravi odlične telefone, ali kao i kod svih, postoje neke stvari na koje treba da obratite pažnju ako želite da izvučete maksimum iz svog telefona.

 Greske koje pravimo sa Samsung Galaxy telefonima Izvor: SmartLife / Samsung

Ne treba ići dalje od činjenice da je broj unaprijed poručenih telefona Samsung Galaxy S22 serije oborio sve pređašnje rekorde. Međutim, da li zaista koristite svoj Samsung telefon onako kako biste trebali? Neki bi bili smjeli da kažu da su Galaxy telefoni najbliža (jedina) konkurencija iPhone telefonima po mnogim parametrima.

Ali kao i sa svakim telefonom, mnogi korisnici prave iste greške. Bilo da plaćaju mnogo više jer kupuju telefon na ugovor, ili ga pune predugo, spisak je dugačak, ali svakako evo pet najbitnijih savjeta kako da to popravite.

1. Ugasite Bixby

Sigurni smo da postoje korisnici koji vole Samsung Bixby asistenta, i za njih dvoje ovaj savjet ne važi, ali za sve ostale, Bixby je nešto što aktivirate greškom kada malo duže držite Power dugme. Da biste ugasili Bixby idite u podešavanja, pa Advanced Features, gdje ćete potražiti opciju Side Key. Ovdje možete promijeniti šta se dešava kada dvaput pritisnete ili držite Power taster. Možete odabrati pokretanje kamere, neke aplikacije za dupli klik ili Bixby i Power meni za držanje ovog tastera.

2. Kupovina u promo periodu

Samsung je poznat po tome da u promotivnom periodu omogućava lijepe poklone i još ljepše popuste kada unaprijed poručite njihove telefone Galaxy serije. Primera radi, ukoliko ste od 09. 02. do 10. 03 2022. godine poručili novi Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ ili Galaxy S22 Ultra, mogli ste da uštedite 15.000 dinara (oko 240 KM)i da dobijete Galaxy Buds Pro bežične slušalice.

Slično je i sa ponudama operatera, koje često budu jako povoljne u promo periodu, pa ako se dvoumite oko zamjene telefona, sačekajte premijeru, zaista možete fino da uštedite na novim, ali i na starim telefonima, jer baš tada cijena stare generacije umije da bude lijepo niža.

Pogledajte

00:31
Samsung Galaxy S22 Ultra VIDEO
Izvor: Samsung
Izvor: Samsung

3. Korišćenje pogrešnog punjača

Galaxy S22 koriste brze punjače i bežično punjenje, ali ne dolaze sa punjačima u paketu. Stoga mnogi korisnici koriste stare punjače koji pune relativno brzo, ali ni upola brzo kao što je to situacija sa novim punjačima. Na žalost, kada se oprostite sa preko 100.000 dinara , malo glupo djeluje da vam neko traži dodatnih 5.000 dinara za brzi punjač, ali to je trend koji je Apple započeo, a kojem su se svi pridružili.

U svakom slučaju, provjerite da li punjač koji imate odgovara specifikacijama vašeg novog telefona, kao i da li podržava USB Power Delivery, opciju koja je bitna za brzo punjenje. Naravno, ima mnogo razloga zbog kojih telefon ne treba da držite na punjaču celu noć, a vi izaberite jedan koji vam se najviše sviđa.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

4. Korišćenje telefona bez maske

Da li znate koliko košta zamjena ekrana na Samsung Galaxy S22 Ultra u Srbiji? Ako je cijena zamjene ekrana na S20 Ultra preko 30.000 dinara, ne možete da se nadate tome da će za S22 Ultra biti jeftinija, zar ne? Naravno, isto tako znate i da za sve telefone postoje najrazličitije maske i zaštitna stakla, koja su znatno jeftinija od polomljenog ekrana.

Možda će vas zanimati

Kao neko ko je više puta lomio ekrane telefona, potpisnik ovih redova vam kaže da ne postoji pametnija stvar od zaštite vašeg telefona maskom i staklom, o kojem god modelu da se radi. To što će on izgledati malo veće nego bez njih je mala cijena (bukvalno) u poređenju sa popravkom. Ne pitajte kako znamo.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

5. Očistite nepotrebne stvari sa telefona

Lista đubreta koje vam dolazi uz Galaxy telefone zavisi od tržišta, ali smo sigurni da na svim telefonu imate neke Samsung aplikacije za koje ni ne znate čemu služe. Isto tako Samsung voli da nudi svoje alternative već postojećim aplikacijama. Neke su zaista dobre, ali kako većinu ne koristite, vrijeme je da ih eliminišete i pustite svoj telefon da prodiše.

Sa druge strane, niko vas ne sprečava da koristite Samsung Email aplikaciju umesto Gmail, ili Samsung Calendar umesto Google Calendar aplikacije, ali i ako je tako, onda izbacite duplikate i oslobodite prostora u obe memorije: RAM i skladišnoj.

Gdje ste se vi pronašli?

Javite nam da li koristite Bixby, kada ste kupili svoj telefon, koji punjač koristite, da li imate zaštitnu masku i šta od aplikacija imate duplo na svom Samsung Galaxy telefonu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS