• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google upozorio korisnike: Chrome je hakovan, zakrpe tek treba da stignu

Autor Marko Čavić

Najpopularniji browser je uspješno hakovan i otkriveno je najmanje 30 problema koje Google tek treba da zakrpi.

 Google Chrome 30 mana upozorenje zbog bezbjednosti Izvor: Smart Life/ Pexels/ Caiao

Kompanija Google upozorila je sve korisnike Chrome web pregledača da je ovaj browser hakovan i da je otkriveno ni manje ni više, nego 30 problema, od kojih makar sedam predstavljaju visok rizik za sve korisnike.

Google nije objavio ko je hakovao Chrome niti detalje o potencijalnom napadu, ali je kompanija najavila da će zakrpe stići narednih dana.

Možda će vas zanimati

Chrome korisnici na platformama Windows, macOS i Linux trebalo bi da obrate pažnju na to kako koriste pregledač, ne upotrebljavaju ekstenzije niti da posjećuju bilo kakve sumnjive lokacije, jer otkrivene mane mogu direktno ili preko trećih strana da ugroze privatnost podataka i sigurnost sistema na koje je Chrome instaliran.

Google je objavio da je broj hakerskih napada na Chrome u konstantnom porastu i da su ti napadi u posljednjim nedeljama značajno brojniji.

Nažalost, ovo je trend i kod drugih web pregledača i prema informacijama iz industrije neki od njih se udružuju u borbi protiv ovih napada kako bi se uspješnije izborili sa njima. Nema podataka o kojim kompanijama (koje se udružuju) je riječ, ali je očigledno da su hakeri našli ranjivosti koje su zajedničke za sve njih.

Što se Chrome korisnika u ovom trenutku tiče oni moraju da budu pažljiviji tokom korišćenja narednih dana, da prekidaju svaku sumnjivu aktivnost i da provjeravaju ažuriranja, ako su ih podesili na ručna - to se čini putanjom tri tačke (gore, desno) >Pomoć >O Chrome pregledaču >Ažuriranje.

Ako postoji nova verzija Chrome će se ažurirati. Naš je to upravo učinio na verziju Chrome v100.0.4951.41 i to je posljednja zvanična verzija koja sadrži samo neke od 30 potrebnih ažuriranja, pa je potrebno vršiti update provjeru i narednih dana.

Najbolje bi bilo da podesite opcije tako da se Chrome samostalno ažurira, što ćete učiniti kroz putanju

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS