• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorović (BCX) o krizi kriptovaluta: Pad je ogroman, ali je očekivan

Autor Nikolina Damjanić

Tržište kriptovaluta u ponedjeljak je doživjelo ogroman pad na svjetskim berzama, ali Boris Majstorović iz Digital Asset Menagmenta koje upravlja kripto-berzom BCX smatra da to nije ništa neuobičajeno.

 pad na tržištu kriptovaluta Izvor: Envato

Tokom panel diskusije "Fintech - samo opušteno" na D Days konferenciji u Bečićima, Majstorović čija se firma BCX-Balkan Crypto Exchange bavi kriptovalutama, podsjetio je da je ovo tržište rizično, te da nije prvi put da se susreću sa ovakvim padovima.

"Tržište kriptovaluta je mlado. Mi smo imali ovakve padove i 2014. godine, a zabilježen je i 2018. godine. Ove godine došli smo takođe do pada. Kriptovalute su rizične investicije", rekao je on.

Istakao je da je ovakva situacija očekivana, s obzirom na trenutna dešavanja u svijetu.

"Ovo je očekivano, jer se susrećemo sa svjetskim krizama, počevši od rata u Ukrajini i velikih inflacija. Tržište kriptovalita je tipično. Kada kapitalno raste, kripto (tržište) pada. Ovo nije ništa neuobičajeno. Od iduće godine očekujemo smirenje", istakao je on.

Napomenuo je da se ove godine desila interesantna situacija, budući da se kapitalno tržište (finansijsko tržište) sve više isprepliće sa tržištem kriptovaluta, pa su u ponedjeljak oba tržišta doživjela pad vrijednosti svojih valuta.

Akcije na azijskim i evropskim berzama su pale i danas nakon što je odluka Federalnih rezervi SAD (Fed) da znatno podignu kamatne stope podstakla zabrinutost zbog potencijalne recesije u trenutku kada se globalne ekonomije suočavaju sa visokom inflacijom.

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS