• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google pretraga zbog koje se internet digao na noge

Autor Ilija Baošić

Jedan Twitter korisnik je primijetio nešto veoma čudno u Google pretrazi

 Bezazlena Google pretraga daje rezultate nacističke memorabilije Izvor: Unsplash

Malo šta još može da nas iznenadi na internetu, pogotovo kada je u pitanju Google. Ipak, rezultati jednostavne pretraga od dvije riječi, naizgled slične kao sve druge, daje neočekivane rezultate.

Korisnik društvene mreže Twitter, Džejson Pargin, je primijetio nešto veoma čudno, a njegova objava je od tada prikupila hiljade "lajkova, retvitova i citiranih tvitova".

Možda će vas zanimati

Prema Džejsonovim rečima, mnogim korisnicima koji pretražuju bezopasan termin "desk ornament" (ukras za sto) preko pretrage slika, prikazuje se pregršt nacističke memorabilije. Džejsonov Tweet glasi: "Pitanje: Idite na Google pretragu slika i potražite "desk ornament". Da li vam se prikazuje gomila nacističkih stvari na vrhu rezultata?"

Mnogi korisnici su potvrdili da im se prikazuju isti rezultati, a možemo da potvrdimo da smo i mi takođe dobili iste rezultate.

Nije jasno zašto Google izbacuje baš ove rezultate pretrage. Čini se da su najvjerovatnije teorije da je u pitanju nedostatak filtriranja u rezultatima, odnosno da je u pitanju namjerno zaobilaženje algoritama, ne bi li se ove slike dovele na vrh.

Google obezbjeđuje obrasce za zahtev uklanjanja slika i rezultata pretrage i prijavu nelegalnog sadržaja. Pretraživač u svojim propisima navodi da je sadržaj koji je uvredljiv ili podstiče mržnju ograničen ili zabranjen, u zavisnosti od okolnosti. Mnogi korisnici tvrde da su već obavestili kompaniju o problematičnoj pretrazi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS