• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže novi Facebook - prikazivanje sadržaja se mijenja iz korijena

Autor Dušan Volaš

Glavni fokus početne stranice će sada biti otkrivanje novog i zabavnog sadržaja.

 Facebook uvodi Feeds i Favorites Izvor: Meta

Kompanija Meta je već najavila velike promjene oko načina na koji se sadržaj prikazuje na svojoj platformi, a dio korisnika je od ove nedjelje dobio pristup tom "novom Fejsu". Umesto dosadašnjeg fokusa na komunikaciji između prijatelja i rodbine, korisnicima će se ubuduće prikazivati više zabavnog sadržaja, kao i sadržaja osoba i stranica koje ne prate.

Razlog zašto se Facebook odlučio na ovaj potez je TikTok, društvena mreža fokusirana na kratke video snimke koja je za kratko vrijeme zaprijetila ovoj platformi i uzela joj dobar dio korisnika, pogotovo mlađih.

Možda će vas zanimati

Kada promena postane dostupna korisnicima, na početnoj stranici Facebook-a će biti dostupan sadržaj koji je Cukerberg nazvao discovery engine, a namijenjen je, kako i samo ime kaže, otkrivanju novog i zabavnog sadržaja, baziranog na personalizovanim preporukama za koje je zaslužna vještačka inteligencija.

Pored Home sekcije, korisnicima će biti dostupna i nova Feeds sekcija, gdje će se prikazivati sadržaj prijatelja, grupa i stranica koje korisnici prate, kao i Favorites - personalizavani odjeljak, gde će korisnici sami birati čije objave žele da vide.

Podsjetimo, Facebook je prošle nedjelje najavio još jedan veliki novitet na svojoj platformi - korisnici će moći da pod istim nalogom imaju čak pet različitih profila za koje neće morati da koriste prave podatke, što je do sada bilo zabranjeno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS