• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi kreiranje više profila na jednom nalogu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Jedan profil za prijatelje, drugi za porodicu, treći za ljude na poslu...

 Kako kreirati više profila sa jednog Facebook naloga Izvor: Unsplash

Facebook je razmišljao o novim načinima da zadrži svoje korisnike na platformi. Ovog puta, društvena mreža u vlasništvu Marka Cukerberga je objavila da će uskoro omogućiti korisnicima da imaju više profila povezanih sa istim nalogom.

Facebook je u saopštenju otkrio da će nova funkcija omogućiti ljudima da imaju različite profile posvećene različitim grupama ljudi. Na primjer, ista osoba će moći da ima jedan profil za lične prijatelje, drugi za ljude na poslu i treći za porodicu. Kompanija kaže da će kreiranje i prebacivanje između profila biti izuzetno lako.

Možda će vas zanimati

"Da bismo pomogli ljudima da prilagode svoje iskustvo na osnovu interesovanja i odnosa, testiramo način da ljudi imaju više od jednog profila, vezanih za jedan Facebook nalog", piše u saopštenju kompanije.

Preciznije, korisnici će moći da kreiraju do pet različitih profila pod istim nalogom. Dodatni profili ne moraju da sadrže pravo ime osobe, sve dok ne sadrži brojeve ili posebne znakove. Međutim, glavni profil korisnika i dalje mora da ima pravo ime osobe.

Ovo je veliki potez u poređenju sa aktuelnom politikom platforme, koja kaže da je kreiranje više od jednog ličnog profila na društvenoj mreži protivno pravilima.

Facebook tvrdi da nova opcija višestrukih profila takođe može biti korisna za ljude da organizuju svoja interesovanja, jer možete imati određeni profil za praćenje tema koje vam se sviđaju. Naravno, dodatni profili će takođe biti podvrgnuti Facebook pravilima, a njihovo kršenje će rezultirati kaznama za cijeli nalog.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS