• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi iPhone ipak neće biti skuplji od prethodnika?

Autor Dragana Božić

Iako su nedavne glasile tvrdile da će iPhone 14 biti 100 dolara skuplji, izgleda da to neće biti slučaj.

 Cijena novog iPhonea Izvor: YouTube / The Apple Circle / Screenshot

Apple se sprema da uskoro lansira svoju novu seriju iPhone uređaja. Iako datum premijere još uvijek nije potvrđen, kompanija obično lansira svoje telefone u septembru. Nedavne glasine su tvrdile da će iPhone 14 debitovati sa višom cijenom od prošlogodišnjeg telefona - navodno bi cijela serija stigla sa povećanjem cijene od 100 dolara u odnosu na njihove prethodnike, osim za potpuno novi iPhone 14 Max. Prema tim glasinama, iPhone 14 bi koštao 899 dolara. Ipak, izgleda da su ti navodi bili netačni.

Navodno, Apple je odlučio da zadrži cenu iPhone 14 uređaja, naizgled u pokušaju da nadoknadi stagnaciju globalnog tržišta privlačnijom početnom cijenom. To ima smisla, s obzirom da je početni modeli iPhone 13 serije bio iPhone 13 Mini koji je koštao 729 dolara.

Međutim, već odavno se zna da neće biti novog Mini modela, a povećanje cijene iPhone 14 telefona bi značajno podiglo ulaznu tačku serije. Umjesto toga, iPhone 14 će koštati 799 dolara, baš kao i iPhone 13. Dodatno, glasine o tome da će ne-Pro modeli iPhone 14 serije zadržati prošlogodišnji čipset samo potkrepljuju najnovije tvrdnje.

Važno je istaći da izvor eksplicitno navodi da ove cijene važe samo za iPhone 14 uređaj. Ostatak serije, odnosno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli, će ipak poskupjeti za 100 dolara - na 1.099 i 1.199 dolara.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS