• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ChillZ Pro: Ventilator koji hladi, obasjava, pušta muziku i puni telefon

Autor Dušan Volaš

Chillz Pro ventilator je na Kickstarter platformi dostigao svoj cilj za samo dva dana.

 Chillz Pro ventilator, svetiljka, power bank i bluetooth zvučnik u jednom Izvor: Chillz

U mraku ste, prazan vam je telefon, sluša vam se muzika i vruće vam je? ChillZ Pro ventilator je prava stvar za vas.

Koristeći efekat brzog isparavanja, ChillZ Pro ima opciju raspršivanja fine magle ispred svoje turbine tako da vodena para isparava i dodatno snižava temperaturu u prostoru.

Možda će vas zanimati

ChillZ Pro omogućava strujanje vazduha pomoću kanalne turbine sa rotacijom do 2500 rpm. Precizno je projektovan da isporuči više vjetra ubrzavanjem protoka vazduha. Kao rezultat toga, ne samo da je ChillZ Pro bolji u direktnom hlađenju, već će takođe sniziti i sobnu temperaturu.

Kombinovanjem snage turbine i magle, ChillZ Pro može da snizi temperaturu za 10 stepeni u roku od nekoliko minuta. Vrlo brzo hladi predmete neposredno ispred sebe. Testiranjem na metalnoj ploči sa termosenzorom spojenim na nju, zabilježen je pad od 10° C za samo 10 minuta. Ovo je znatno brže čak i od tradicionalnih ventilatora sa duplo većim prečnikom. Takođe je moguće dodati kockice leda u rezervoar za vodu za brzo hlađenje.

Maglu isporučuje minijaturni ultrazvučni uređaj koji vodu pretvara u najsitniju paru. Kapljice pare su dovoljno male da u velikoj mjeri ispare dok su još u vazduhu, sprečavajući vlaženje poda. Napunjen rezervoar može da traje koliko i baterija.

Većina električnih ventilatora može da radi na više brzina, ali često izbor nije praktičan. Niža brzina obično preslabo duva, dok je visoka prejaka. ChillZ Pro je drugačiji, pa je i najniža brzina već prilično moćna. Srednja brzina daje oko 50% više vjetra, a puna snaga gotovo udvostručuje snagu od najniže. Moguće je koristiti čak i kao ventilator za malu prodavnicu. Buka koju emituje u radu je od 20 do 38 dB.

Zvučnik, power bank i lampa

Baterija je kapaciteta 20.000 mAh. Koliko je velika litijumska baterija od 20.000 mAh? Pa, veličine je otprilike kao 7 najnovijih iPhone telefona zajedno. To je dovoljno da ventilator, sprej i zvučnik rade zajedno cijeli dan. Moguće je spojiti i druge USB uređaje, odnosno koristiti ChillZ Pro kao power bank.

Kako bi se u potpunosti iskoristilo 20.000 mAh, ugrađena su tri USB priključka za brzo punjenje, te je moguće puniti nekoliko telefona, svetiljki i drugih gedžeta u isto vrijeme. ChillZ Pro je moguće koristiti do 120 sati kao ventilator i puštati svoju omiljenu muziku do 32 sata.

U ChillZ Pro su ugrađeni veliki zvučnici. Neće probiti bubne opne, ali će biti dovoljni da vi i vaši prijatelji uživate. Prilikom podešavanja zvuka, uzeta je u obzir upotreba na otvorenom, tako da će zvuk ostati dovoljno dobar i kada je okruženje glasno.

Izvor: Chillz

Ugrađena LED lampa za kampovanje je velikog prečnika i ima životni vijek od 5+ godina. Odabirom temperature boje od gotovo 4000K, svetiljka za kampovanje će odgovarati i za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu, u skladu sa svojim retro dizajnom.

Težine oko 1 kg, ChillZ Pro je kompaktan i lagan za nošenje. Ručka za podizanje u obliku lampiona jednako dobro pristaje u ruci, kao i zakačena za grani ili spoljnom delu automobila. ChillZ Pro je svetiljka, ventilator, bežični zvučnik i power bank. Kupcima je ponuđen na Kickstarter platformi - do sada je skupio 53.000 dolara, a košta oko 86 evra. Predviđeno vrijeme slanja prvim kupcima je oktobar 2022. godine.

ChillZ Pro ventilator
Izvor: Best Crowdfunding Projects

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS