• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 14 dobija funkciju koju niko nema

Autor Ilija Baošić

Prema najnovijim informacijama, iPhone 14 modeli će imati mogućnost satelitske komunacije.

 mogućnosti iphone 14 Izvor: Unsplash

Apple je nedavno zvanično potvrdio da će, između ostalog, lansirati svoje iPhone 14 modele 7. septembra na događaju koji će biti održan u Kupertinu. Ovaj događaj je nazvan "Far Out", a pozivnica se sastoji od zvijezda koje formiraju oblik logotipa kompanije. Upravo su ove dvije stvari rasplamsale glasine da ćemo konačno vidjeti funkciju koja se očekivala i na prošlogodišnjim iPhone modelima.

Prošle godine smo prvi put čuli glasine da će iPhone 13 modeli moći da se konektuju na satelitsku komunikacionu mrežu. Nažalost, ove tvrdnje se nisu ostvarile, ali glasine nisu prestale, ovaj put verujući da nas ta funkcija čeka na sljedećim modelima.

Ipak, osim imena događaja i izgleda pozivnice, izgleda da se nešto ipak krčka u Apple kuhinji. Poznati analitičar Ming-Či Kuo sada tvrdi da je kompanija završila testiranje ovog hardvera prije masovne proizvodnje.

Uprkos tome, Kuo kaže da je "teško predvidjeti" kada će tačno iPhone podržati satelitsku komunikaciju, a zavisiće od toga "da li Apple i operateri mogu da reše poslovni model". Međutim, Kuo vjeruje da će se ova funkcija "na kraju" ostvariti.

Kada ova funkcija bude implementirala, omogućiće korisnicima iPhone uređaja da šalju poruke putem satelita u oblastima bez pokrivenosti mobilne mreže, ali bi mogla da bude i vrlo korisna u takvim oblastima kada korisnici budu morali da kontaktiraju hitne službe.

Naravno, iako su informacije koje dijeli Kuo često pouzdane, sačekaćemo 7. septembar kako bi vidjeli šta će Apple predstaviti. Očekuje se da ove godine nećemo vidjeti Mini model, već da će ga Apple zamijeniti sa iPhone 14 Max. Takođe se očekuje redizajn iPhone 14 Pro modela, odnosno izbacivanje notch-a, a gotovo je sigurno da će samo Pro modeli imati najnoviji A16 čipset.

Pogledajte kako će iPhone 14 modeli izgledati:

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS