• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalno oglašavanje: Kompaniji Google prijeti kazna od 25 milijardi evra

Autor Dušan Volaš

Ukoliko tužbe zbog nepoštene prakse digitalnog oglašavanja budu uspješne, Google će morati da plati 25 miliona evra odštete.

 Digitalno oglašavanje: Kompaniji Google prijeti kazna od 25 milijardi evra Izvor: Unsplash

Kompaniji Google prijeti novčana kazna zbog dvije predstojeće tužbe koje će biti podnijete u narednim nedeljama britanskom i Holandskom sudu. Ukoliko tužbe budu uspješne, Google će morati da plati kaznu od ukupno 25 milijardi evra zbog nepoštene prakse digitalnog oglašavanja.

"Vrijeme je da Google ispuni svoje obaveze i plati za štetu koju je nanio ovoj važnoj industriji. Zbog toga danas najavljujemo ove poteze u dve jurisdikcije kako bismo dobili nadoknadu za izdavače iz Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva", kažu iz advokatske firme Geradin Partners, koja stoji iza pogođenih izdavača.

Portparol Google-a je rekao za Reuters da su tužbe "špekulativne i oportunističke", kao i da kompanija planira da se "grčevito bori".

Tužba u Velikoj Britaniji imaće za cilj da vlasnici sajtova sa reklamnim banerima budu kompenzovani, uključujući tradicionalne izdavače, dok je tužba holandskom sudu otvorena za sve pogođene izdavače.

Vijest o tužbama dolazi u nezgodno vrijeme za Google, bar kada je hardver u pitanju, jer se očekuje da kompanija u narednim nedjeljama lansira svoje nove pametne telefone - Pixel 7 i Pixel 7 Pro.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS