• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli iPhone 14 problemi - kamera podrhtava i čuju se čudni zvukovi

Autor Dušan Volaš

Korisnici iPhone 14 Pro telefona prijavljuju podrhtavanje kamere i šumove kada koriste najpopularnije aplikacije.

 iPhone 14 Pro Max problem sa podrhtavanjem kamere Izvor: Unsplash

Kupci skuplje varijante iPhone 14 telefona - iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max - mogli bi da budu dio male grupe korisnika koji imaju probleme sa ovim telefonom.

I, da, nije iPhone 14 pregrijavanje o kojem su neki ljudi već pričali na društvenim mrežama, ali bi možda moglo da ima veze s tim manjkavostima.

Kamera podrhtava, kadar se kreće neprirodno kako prijavljuju korisnici u video i foto objavama širom interneta, a prilikom aktiviranja kamere u aplikacijama Instagram, TikTok, Snapchat i drugim čuju se zvukovi koji, kako isti korisnici kažu, podsjećaju na zvuk mljevenja ili brušenja.

Nažalost, čak je i poznati jutjuber Luke Miani jedan od tih korisnika, a on je u svom videu jasno pokazao da su neke fotografije zbog podrhtavanja kamera jednostavno neupotrebljive - razmrljane su i bez fokusa, čak i mutne. Ovo se dešava kad se koristi Snapchat aplikacija, a ispraćeno je pomenutim čudnim zvukovima, koji su više uznemirujući i upućuju na to da se nešto dešava sa kamerom, nego što su zaista opasni (kako je objasnio Luke Miani).

The Verge objašnjava da iPhone Camera aplikacija nije pogođena problemom, ali da je ovo svakako veliki propust Apple kompanije, čak i ako se radi o malom broju korisnika, jer nije normalno da se telefon od 1.500 dolara ponaša ovako.

Nažalost, kako isti medij kaže, ne postoji objašnjenje za ova dešavanja, ali je nejasno i to da li se kamera oštećuje zbog ovih dešavanja. Izgleda da je problem sa glavnom kamerom i moguće sa OIS opcijom, odnosno optičkom stabilizacijom videa, ali je to samo nagađanje, pošto niko još uvijek ne zna šta se dešava zapravo.

Za sada se nisu oglasili ni Instagram, TikTok, Snapchat i druge aplikacije da objasne šta je problem i da li će rješenje stići, ali na upite američkih i drugih medija širom svijeta nije odgovorila ni Apple kompanija.

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max VIDEO
Izvor: Apple

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS