• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CD Projekt Red najavio novu The Witcher trilogiju i Cyberpunk 2077 nastavak

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Poljski studio istovremeno radi na pet novih projekata, a njihov rezultat bi trebao da bude čak osam novih igara.

 Cyberpunk 2077 dobija nastavak Izvor: The Witcher

CD Projekt Red je potvrdio da je nastavak Cyberpunk 2077 igre u planu. Međutim, igrači će na ovaj naslov morati da sačekaju, jer je prioritet nova The Witcher trilogija.

Prošle godine, CD Projekt Red je restrukturirao svoje studije kako bi omogućio rad na više naslova istovremeno. Plan je nazvan "RED 2.0", a kompanija je obećala da će timovi raditi u tandemu na dvije najveće franšize poljskog developera.

U to vrijeme, najava je djelovala neuverljivo, s obzirom na to da je CDPR još uvek bio u šoku zbog loših recenzija koje je zaradio Cyberpunk 2077 zbog mnoštva bagova. Mnogi su smatrali da je prošlogodišnja priča o nastavku preuranjena, jer su igrači i dalje čekali da se popravi originalna igra.

Uprkos tome, plan "RED 2.0" i dalje živi, a CDPR je u svojoj prezentaciji objavio da je nastavak Cyberpunk igre, nazvan Project Orion, u ranim fazama razvoja. Dodatno, studio je najavio čak pet novih The Witcher igara!

Ukupno, CDPR ima šest projekata u različitim fazama razvoja, čiji rezultat bi trebao da bude osam novih igara:

  • Phantom Liberty - ekspanzija za Cyberpunk 2077
  • Project Orion - Cyberpunk 2077 nastavak
  • Project Polaris - nova The Witcher trilogija
  • Project Hadar - nepoznat novi naslov
  • Project Sirius - The Witcher igra koju razvija The Molasses Flood studio
  • Project Canis Majoris - The Witcher RPG igra koju razvija nepoznati studio

Detalja o novim igrama je malo, a očekivano vrijeme izlaska je podjednako nejasno. Project Polaris bi trebao da rezultira sa tri nove The Witcher igre, a 160 ljudi već radi na njima. Taj broj bi trebao da se poveća kada 350 zaposlenih završi svoj rad na ekspanziji Cyberpunk 2077 igre. S druge strane, Cyberpunk nastavak je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja, a ne djeluje da na njemu radi potpuno oformljen tim.

Očekuje se da će Project Sirius i Canis Majoris izaći prije nego što CDPR lansira novu The Witcher trilogiju, ali ta informacija nije potvrđena. Cyberpunk 2077 je najbolji primjer preuranjenog lansiranja igre, te je bolje sačekati na dobro "izglancan" proizvod.

Ipak, koliko god da je lansiranje Cyberpunk 2077 bilo trnovito, igra je samo u prednarudžbinama prodata u 8 miliona primjeraka, dok je taj broj dostigao preko 20 miliona u septembru ove godine.

Fanovi serijala će moći da čekanje na nove naslove prekrate novom serijom The Witcher: Blood Origin koja izlazi 25. decembra, a sljedećeg ljeta nas očekuje i treća sezona serije The Witcher.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS