• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vertu Metavertu: Koliko košta telefon od aligatorske kože, zlata i dijamanata

Autor Dušan Volaš

Poznati proizvođač luksuznih telefona se vratio i predstavio telefon koji neće baš svako moći da priušti.

 Vertu Metavertu prvi Web3 telefon košta 41500 dolara Izvor: VERTU

Vertu, brend koji je fokusiran na luksuzne pametne telefone, predstavio je svoj najnoviji uređaj samo za one sa najdubljim džepom - Metavertu, prvi Web3 telefon. Kompanija se nada da postoje kripto milioneri koji žele da njihov telefon odražava način života na visokoj nozi, pogotovo jer ovaj uređaj dostiže cijenu do nevjerovatnih 41.500 dolara.

Metavertu je flagship pametni telefon. Posjeduje zakrivljeni AMOLED ekran dijagonale 6,67 inča, FHD+ rezolucije, koji se osvežava brzinom od 144 Hz i čije osvetljenje dostiže 1.000 nita. Ne pokreće ga najnoviji Qualcomm procesor, ali ne sumnjamo da će kupci biti zadovoljni performansama Snapdragon 8 Gen 1 čipseta.

Za fotografije je zadužen sistem tri kamere, koji dolazi sa glavnim IMX 787 senzorom od 64 MP sa optičkom stabilizacijom, ultraširokougaonim senzorom od 50 MP, kao i optički stabilizovanim periskopskim senzorom od 8 MP. Ne sumnjamo da će malobrojni kupci uspijevati da uslikaju odlične fotografije, ali jedinstvena funkcija ovog telefona koju Vertu reklamira jeste pretvaranje svake fotografije u NFT.

Unutar samog uređaja se nalazi baterija kapaciteta od 4.600 mAh, koja podržava brzo punjenje od 55 W, kao i bežično punjenje od 15 W, a kompanija tvrdi da se telefon može napuniti za samo 20 minuta.

Kako je ovo prvi Web3 telefon na svijetu, a kompanija prepoznaje da se migracija sa Web 2.0 neće dogoditi preko noći, Metavertu ima prekidač koji korisnicima omogućava prelazak sa Web 2.0 na Web 3.0 režim. Takođe, kako bi podaci kupaca bili sigurni, a posebno njihov kripto novčanik, Vertu je implementirao blokčejn sigurnosni A5 čip, koji "ispunjava bezbjednosne specifikacije vrhunskih međunarodnih finansijskih institucija".

Ipak, ono što posebno podiže cijenu ovog uređaja jeste dizajn i materijali od kojih je izrađen. Kupcima mogu da biraju između safirnog stakla, keramike, aligatorske kože, goveđe kože, a mogu i da dodaju detalje kao što su 18-karatno zlato i dijamanti.

Vertu Metavertu dolazi u konfiguracijama od 12/512 GB i 18/1024 GB. U zavisnosti od materijala, boje, dodataka i konfiguracije, cijena se kreće od 3.600 dolara, pa čak do 41.500 dolara.

Metavertu
Izvor: Official Vertu

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS