• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Kako Hercegovina privlači digitalne nomade?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Web platforma namijenjena digitalnim nomadima koji žele neko vrijeme provesti u Hercegovini, ugledala je svjetlo dana.

 Sarajevo finansira studente koji upišu IT. Izvor: Shutterstock

Centralno mjesto, koje sadrži gotovo sve informacije o regiji na jugu Bosne i Hercegovine, dostupno je svima koji su na listu zemalja, koje žele posjetiti, stavili i ovo područje. Od logističkih informacija, korisnih linkova pa sve do prirodnih ljepota i društvenih sadržaja, ova platforma pruža jedinstven pregled svega što digitalni nomadi mogu pronaći ili očekivati u Hercegovini.

Ona olakšava jedan od najvećih izazova s kojima se digitalni nomadi susreću na novim lokacijama – nudi im preporuke, sugestije i savjete stvarajući idealan temelj za samostalno istraživanje regije.

Digitalni nomadi u Hercegovini
Izvor: YouTube

Veb platformu prati i promotivni video kojim su predstavljene ključne karakteristike regije kao destinacije za digitalne nomade.

"Prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, avanturizam, gastronomija, društveni život, zajednica i mjesta za rad samo su neki od razloga zbog kojih digitalni nomadi biraju Hercegovinu kao jednu od svojih destinacija. Za potpuni učinak i privlačenje digitalnih nomada potreban je zajednički rad svih aktera. Zato, pričajte, dijelite, predstavljajte – vrijeme ove regije tek dolazi, a digitalnim nomadima, bez sumnje, ima puno toga za ponuditi", navodi se u objavi.

"Work'n'Sunshine" – slogan je kojim Hercegovina opisana.

Platforma je razvijena kroz projekt "RECOOPER" sufinansiran sredstvima Evropske unije i vlade Savezne Republike Njemačke. Ovo je dio šireg EU4BusinessRecovery, kroz koji Evropska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS