• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste primijetili? INSTAGRAM uveo STATUSE! (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Instagram je nedavno uveo bilješke, novinu koja je mnoge podsjetila na stare Fejsbuk statuse, a ima dosta sličnosti i sa tvitovima zbog čega su mnogi novi potez Mete ocijenili kao odgovor Tviteru.

 Instagram uveo statusa Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Souvik Benerjee

Korisnike društvene mreže Instagram nedavno su dočekali noviteti u aplikaciji, a najviše pažnje privukle su bilješke (Notes) za koje mnogi nisu sigurni čemu zapravo služe.

Bilješke su, prema objašnjenju Mete kratke tekstualne objave, do 60 karaktera, u kojima je moguće koristiti isključivo slova i emotikone i zamišljeno je za dijeljenje trenutnih misli ili postavljanja pitanja pratiocima koji mogu da pošalju svoje odgovore, ali će oni biti vidljivi samo korisniku koji je postavio bilješku.

Mnogi korisnici Instagrama su se u svojim prvim bilješkama zapitali šta je ovo i čemu služi, dok je pojedine novitet podsjetio na stare statuse sa Fejsbuka i MSN-a.

Bilo je i onih koji su bilješke uporedili sa tvitovima, ocijenivši da Meta na taj način želi da iskoristi rastuću popularnost Tvitera, piše RTS.

Iz Mete navode da su tokom testiranja saznali da korisnici vole da imaju lak i jednostavan način da podijele šta im je na umu i da na taj način započnu razgovore i dodaju da bilješke daju korisnicima spontan način da se izraze i povežu sa drugima.

Bilješke su korisnicima već dostupne, a iz Mete najavljuju još noviteta. U toku je testiranje grupnih profila, na kojima će više korisnika moći da objavljuje fotografije i video-zapise pod okriljem zajedničkog profila, ali i da zajednički čuvaju objave drugih korisnika.

Slična novina se sprema i za priče (Stories) – testira se funkcija "Candid" zahvaljujući kojoj će korisnici moći da zajedno objavljuju priče koje će se prikazivati kao da su u okviru jednog profila.

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS